Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Giant Rooks – “What I Know Is All Quicksand”

Giant Rooks wordt best vaak genoemd als dé nieuwe indiesensatie van Duitsland en wij kunnen dat zeker niet ontkennen. Zo hebben deze vijf jonge heren al een aardig parcours achter de rug en lijken ze stilaan hun naam waar te maken. Ze verkopen dan ook talloze grote concertzalen uit in binnen- en buitenland en stonden deze zomer normaal gezien op enkele grote festivals in Europa zoals Best Kept Secret en Mad Cool. En dat doet het vijftal uit Hamm allemaal zonder een debuutalbum op hun discografie. We zijn benieuwd naar wanneer die gaat uitkomen, want die zou wel eens tot een echte doorbraak kunnen leiden.

Doorheen de jaren merken we dat de muziek van Giant Rooks steeds poppier en commerciëler wordt. Ook “What I Know Is All Quicksand” is heel catchy en behoort zo tot het lijstje van “Watershed” en “Wild Stare”. Toch heeft dit nummer iets waarmee het zich weet te onderscheiden van de rest en horen we duidelijk dat de band steeds volwassener wordt. Zo begint het heel rustig, maar verandert het na dertig seconden in een aanstekelijk lied, waarmee het vijftal meer dan ooit inzet op het brengen van een unieke sound. Een heerlijke gitaarlijn, de warme stem van frontzanger Frederik Rabe, een beetje elektronica en tegen het einde een gezellige samenzang van de hele band: we krijgen het allemaal te horen op deze schitterende single. Laat dat debuutalbum maar komen!

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Giant Rooks - How Have You Been? (★★★): Goh, ça va wel

De eerste maand van 2024 zit er alweer op, en als er iets is dat we de afgelopen 31 dagen leerden, dan…
InstagramLiveRecensies

Giant Rooks @ Ancienne Belgique (AB Box): Duitse grondigheid

Na hun kleine veroveringstocht op Pukkelpop vorige zomer was Giant Rooks gisteren weer in ons land. Het vijftal uit het Duitse stadje…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Giant Rooks - "Pink Skies"

We zijn bij Dansende Beren al een hele tijd fan van Giant Rooks, maar sinds kort is ook de rest van de…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.