Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Woods – ” Can’t Get Out”

Na een pauze van een jaar of drie, waarin zowel een verhuis voor multi-instrumentalist Jarvis Taveniere als een kind voor frontman Jeremy Earl aan te pas kwamen, is de band Woods weer uit hun winterslaap ontwaakt. Compleet stil zijn ze nu ook wel niet geweest, vorig jaar waren ze nog de sessiemuzikanten voor de debuutplaat van Purple Mountains, de band van wijlen David Berman. Ook het label van de band WOODIST is ondertussen al toe aan hun 98ste album. Het volgende album, Strange to Explain, zou de 99ste moeten worden en die komt uit op 22 mei.

Na de meer indiepop sound van de vorige singles “Where Do You Go When You Dream?” en “Strange to Explain” gooit deze single zich helemaal op een wazige folkrock vibe. Heftige distorted bas en blinkende synths blijven voor de volle vijf minuten, mits een korte pauze ergens halverwege, opbouwen tot een waar crescendo die bij het einde helemaal uiteenvalt in valse noten en teruggespoelde vocals. Ons hoor je echt niet klagen, “Can’t Get Out” is een nummer vol ongeduld, een perfecte weerspiegeling voor deze lockdown-dagen. De volgende van Woods zou zomaar wel eens een klepper kunnen zijn.

Twitter / Facebook / Instagram

177 posts

About author
guess this must be the place
Articles
Related posts
LiveRecensies

Isaac Roux @ Het Depot (Foyer): Heerlijk ingetogen

In de foyer van Het Depot speelde gisteren Isaac Roux zijn laatste clubshow alvorens op tour te vertrekken met Dotan en Portland….
InstagramLiveRecensies

Mooneye @ Cactus Club: Jongleren met contrast

Mooneye legde de voorbije jaren een intens parcours af. Na een overwinning bij De Nieuwe Lichting, een ep en twee langspelers verzilverde…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Dea Matrona - "Stuck on You"

2024 zou wel eens het jaar van Dea Matrona kunnen worden. Het powerduo uit Noord-Ierland maakte in 2022 al furore op The…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.