Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Kota the Friend feat. Joey Bada$$ en Bas – “B.Q.E.”

Voor zijn nieuwe single heeft Kota the Friend beroep gedaan op Joey Bada$$ en Bas. Kota lijkt nooit stil te zitten. Nadat hij eerder dit jaar reeds zijn ep Lyrics to Go, Vol. 1 en een handvol singles uitbracht, komt hij nu met “B.Q.E”. Deze laatste is alvast afkomstig van het album Everything, dat later deze maand zal verschijnen. Bij één miljoen streams deelt deze vriendelijke jongeman uit Queens zelfs de volledige tracklist met zijn fans. Kota is op enkele jaren tijd uitgegroeid van een nobele onbekende naar een van de antihelden van het huidige rap landschap. Met zijn sobere teksten en onbaatzuchtige karakter is hij dan ook een vrij atypische rapper.

“B.Q.E.” is een hommage aan de Brooklyn Queens Expressway in New York. Niet meer dan gepast dat drie artiesten uit New York de track sieren. Kota zet in de eerste verse nog eens in de verf dat hij rap van tong is. Het reffrein is jammer genoeg een vrij zoutloze pap. De saxofoon, die initieel de beat opfleurt, begint daarnaast al snel tegen te steken. Van Joey Bada$$ krijgen we een verdienstelijke inspanning. Geef ons dan toch maar liever de Joey van op de song “327” van Westside Gunn, waarop ook Tyler, The Creator meedeed. Bas mag als laatste zijn zegje doen. Het lijkt zelfs even of hij daarbij de naam van schrijver Burroughs laat vallen. We zijn blij dat Kota steeds meer erkenning krijgt van zijn collega’s. Dit leidt momenteel tot mooie features, maar nog niet tot een overdonderend eindresultaat.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Jungle - Volcano (★★★): Same old lava

Waar Jungle in zijn begindagen baadde in mysterie, straalt de band rond Tom McFarland en Josh Lloyd nu vooral muzikale zonnestraaltjes uit….
InstagramLiveRecensies

Couleur Café 2023 (Festivaldag 3): Warme energiestoten

Op de derde en laatste dag van Couleur Café was het dankzij de brandende zon bakken en braden. Op veel verkoeling van…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Joey Bada$$ - "Fallin'"

De New York born and raised rapper Joey Bada$$ brengt sinds 2010 een goed staaltje jazzy en East Coast-hiphop de wereld in…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.