Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single HAIM – “I Know Alone”

HAIM wist in 2013 heel wat aandacht te trekken met hun eerste langspeler. De drie zussen creëerden daar een herkenbare sound die ze ook op hun tweede plaat rijkelijk aan bod lieten komen. Toch wist Somthing to Tell You ons niet echt te overtuigen doordat er wat weinig passie te vinden was. Sinds juli trakteren de zusjes ons opnieuw op nieuwe muziek en deze zomer komt er een derde plaat. “Summer Girl” was er eentje die onze zomer subtiel opfleurde en net als opvolgers “Now I’m In It” en “The Steps” bleek het geen hoogvlieger. Toch wisten sommige van die nummers het redelijk goed te doen op de radio. In tegenstelling tot de andere singles was “Hallelujah” geen liedje om vrolijk van te worden door de persoonlijke onderwerpen en ook met “I know alone” gaat HAIM de persoonlijke richting uit.

“I Know Alone” gaat over een periode waarin één van de Haimzusjes zich buitengewoon eenzaam voelde, maar ondertussen zitten vele mensen met dat gevoel door de quarantaine. Tijdens haar eenzame periode reed Danielle Haim vaak uren rond met blikjes cola op de passagiersstoel en dat resulteert in een mooie tekst. Muzikaal gezien krijgen we een HAIM te horen die we niet echt gewoon zijn. De muzikantes hebben op dit nummer gekozen voor een sound met elementen die wat doen denken aan drum and bass. Hierdoor komt de muziek veel meer op de voorgrond te staan en zo verdwijnt de zachte zang van Danielle soms naar de achtergrond. De oorzaak van deze nieuwe sound kunnen we wellicht zoeken bij één van de schrijvers van dit nummer. Josiah Sherman werkte eerder al samen met onder andere Troye Sivan en Banks, twee artiesten die zich in een ander genre bevinden dan HAIM. Op “I Know Alone” krijgen we een nieuwe HAIM te horen en het is even wennen aan deze sound.

Women in Music Pt.III verschijnt op 26 juni. Dankzij de nieuwe single zijn we nog iets nieuwsgieriger geworden.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1199 posts

About author
braaf zijn hé
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single HAIM - "Home"

De eerste reacties op de Barbie-film zijn alvast goed tot uitstekend, maar wij bekijken nog steeds liever de muzikale kant van de zaken….
InstagramLiveRecensies

Down The Rabbit Hole 2022 (Festivaldag 1): Een liefdevol en muzikaal weerzien

De festivalzomer is in volle gang en Down The Rabbit Hole is eindelijk begonnen. Na een regenachtige avond ging het festival vrijdag…
InstagramLiveRecensies

Rock Werchter 2022 (Festivaldag 1): Uitgeregend, maar niet uitgeteld

Het gras van de Werchterse weide was twee zomers lang groener dan ooit, maar gisteren mocht ze eindelijk weer overrompeld worden door…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.