Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Chibi Ichigo – “POKA”

© Yaqine Hamzaoui

Vandaag wordt Chibi Ichigo 22 jaar en dat viert ze met een nieuwe single. Hoewel ze nog geen twee jaar geleden haar intrede maakte in de Belgische hiphop, is ze allang geen opkomend talent meer. Chibi opende al voor Glints en mag heel wat Stikstof-rappers tot haar vrienden rekenen. Voor de coronacrisis het dagelijkse leven omvergooide, was ze zelfs met IKRAAAN en Meyy aan het touren doorheen Vlaanderen om alle grote steden te laten beseffen dat hiphop niet meer uitsluitend een mannending is.

Met “POKA” vertelt Chibi Ichigo een heel ander verhaal. ‘Poka’ is Russisch voor ‘dag’ en met dit nummer neemt Chibi dan ook afscheid. Niet van de muziek, gelukkig, maar van een moeilijke tijd. Niet bij de pakken blijven zitten is de boodschap, ook al kan de verandering soms oncomfortabel aanvoelen. Of in haar eigen woorden: ‘Мне очень страшно, но должна я вверх идти’, ‘ik ben erg bang, maar ik moet omhoog’. Het onverstaanbare Russisch klinkt verrassend aangenaam door Chibi’s hese stem, maar ook in het Nederlands geeft ‘de Kleine Aardbei’ blijk van haar kunnen. De dualiteit van Chibi’s taalgebruik wordt overigens meesterlijk weerspiegeld in een beat van Anders, die de Russische roots en het kenmerkende geluid van Belgische hiphop met elkaar vermengt.

De resterende data van de clubtour van IKRAAAN, Meyy en Chibi Ichigo worden sowieso nog ingehaald, maar intussen zit Chibi niet stil. Na “POKA” en “BLOEI” ligt er nog een single in het verschiet, met nog grotere projecten aan de horizon.

Facebook / YouTube / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

273 posts

About author
Ik vond geluk in een roze donut.
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Chibi Ichigo - NA HALF 1 (★★★★): Vitamine Zelfliefde

De coolste dingen in het leven zijn die dat je niet ziet aankomen. Zo is het nog zo’n klein halfjaar afwachten tot…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Chibi Ichigo - "HALF 1"

Chibi Ichigo is al lang geen onbekende meer voor wie de Vlaamse muziekwereld in de gaten houdt. Debuutalbum Sabina werd goed ontvangen…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Chibi Ichigo & Sophie Straat - "ENERGIE"

De ster van Chibi Ichigo fonkelt al even boven het Nederlandstalige muzieklandschap. Waar ze eerst opviel met haar energieke liveshows, zette ze…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.