Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Lithics – “Tower Of Age”

Postpunk ontstond destijds als een reactie op punk, waarbij men zich afzette tegen de afgezaagde simplistische akkoordenschema’s die de punkscene toen overheersten, en een plaatsje afdwong voor experimentalisme en andere rare toestanden. Lithics, een bende trotse postpunkers afkomstig uit Portland, debuteerde in 2018 met het puike Mating Surfaces. Een commercieel succes werd dat vooralsnog niet, maar dat er een hoop talent aanwezig was binnen de groep, bleek alvast wel. Stilletjes aan lopen echter de singeltjes binnen voor een nieuw album, Tower Of Age, waarvan we nu de titeltrack voorgeschoteld krijgen.

Is de sound en feel van Lithics veranderd sinds hun debuutalbum? Neen. De band bokst nog uitstekende nummers in elkaar, waarvan het snedige “Hands” recent nog een goed voorbeeld is. Op “Tower Of Age” benadert Lithics het minder catchy en meer experimentalistisch. De bas die volledig zijn eigen weg inslaat, al trippelend onder de schelle, opdringerige gitaarlijn, geeft het nummer als geheel een urgent, flitsend karakter dat geen moment verveelt, en waarin het zelfs verdomd lastig blijkt een refrein of strofe te herkennen. Het is een rare kronkelende worm van een nummer waar je niet anders dan geïntrigeerd naar kan luisteren. 5 juni lijkt nog ver weg, maar noteer al maar in vetjes: ‘nieuw album Lithics!’. Niet vergeten hé.

Instagram / Bandcamp

 

Related posts
2020FeaturesInstagramUitgelicht

35 albums die je misschien over het hoofd zag in 2020

Ondanks alle uitgestelde albums was ook het vreemde 2020 een releasemachine. De opgave om het bos door de bomen te blijven zien…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Lithics - "Hands"

Trouble in Mind Records doet dit jaar erg zijn best om straffe bands te tekenen. Nieuw op het label is Lithics, een…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.