Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Jónsi – “Exhale”

Jónsi is terug! Na enkele jaren radiostilte raapt de IJslander zijn soloproject terug op en laat hij ons zijn nieuwe single “Exhale” horen. Na eerder Go Do te hebben geschreven in 2010, een plaat die moeilijk te overtreffen is, doet de IJslandse grootmeester toch een gooi met een nieuw album. In tussentijd heeft Jónsi echter niet stilgezeten. Sinds 2010 heeft hij nog de albums Valtari (2012) en Kveikur (2013) met ‘zijn’ Sigur Rós uitgebracht en heeft hij muziek gemaakt voor de films ‘How To Train You Dragon’ en ‘Boy Erased’, waarvoor hij een Golden Globe nominatie voor beste soundtrack in de wacht wist te slepen.

“Exhale” zorgt voor een groot contrast met zijn laatste album Go Do. Hij trekt de lijn van zijn vorige plaat niet door, maar klinkt vooral volwassener en minder speels. De enthousiaste fluiten en snelle ritmes worden vervangen door rustige piano’s. Het refrein drijft meer naar het genre popmuziek, terwijl de strofes wel nog steeds in lijn liggen met hoe we Jónsi echt kennen. Jónsi blijft verrassen met “Exhale”, maar op deze single net iets minder dan in het verleden.

Na deze single gehoord te hebben moeten we inderdaad eens goed in- en uitademen zoals hij het zo wondermooi zingt.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Laura Palmer - Exploding Head Syndrome (★★★★): Ontregelend gebeuk

Over Laura Palmer kunnen twee verhalen verteld worden. Het eerste verhaal speelt zich af in Twin Peaks en handelt over de moord…
2023Featured albumsFeaturesInstagramUitgelicht

De 20 mooiste albumhoezen van 2023

Het oog wil ook wat, dat geldt zelfs in de auditieve wereld van de muziek. Albums terugbrengen naar hun artwork is de…
InstagramLiveRecensies

Rock Werchter 2023 (Festivaldag 3): Geen huis zonder kruis

De derde dag van Rock Werchter was er eentje met zowel regen als zonneschijn en zowel goeie als iets minder goeie optredens….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.