Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Norah Jones – “How I Weep”

Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Norah Jones – “How I Weep”

Als mama van twee en na een muziekcarrière van enkele jaren achter de kiezen, is Norah Jones terug met een nieuwe single. De Amerikaanse zangeres won maar liefst negen Grammy Awards met haar jazz pop muziek en is nog niet van plan om snel de handdoek in de ring te gooien. Na haar album Begin Again, dat ze vorig jaar uitbracht, releaset de 41-jarige op 12 juni haar zevende studioalbum Pick Me Up Off the Floor. De nieuwe single “How I Weep” zal met zijn kalme jazz vibe de spits van haar nieuwe album afbijten.

“How I Weep” is een rustig stukje muziek. De combinatie van de jazzy stem van Jones en de zachte pianoklanken laten alle puzzelstukken van de song perfect in elkaar passen. De zangeres vertelt in het nummer over de rouw die ze voelt voor iets wat ze is kwijtgeraakt. Naast een poëtisch karakter brengt “How I Weep” ook een mysterieuze sfeer over. De single begint heel rustig met piano, waarop de hoge stem van de zangeres al snel inpikt. Wat later versterken strijkers de piano, waardoor het nummer ons met zijn Amerikaanse muziekstijl teleporteert naar de 19e eeuw.

Zoals vele andere artiesten, lijdt ook Norah Jones onder de gevolgen van de coronacrisis. Wij hopen dat ze snel met haar tour in de Verenigde Staten kan beginnen.

Facebook

Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Norah Jones - Visions (★★★): Jazz in een souljasje

Met wereldwijd vijftig miljoen verkochte platen en negen Grammy Awards op haar schouw hoeft de Amerikaanse zangeres Norah Jones het al lang…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Norah Jones – “Running"

Vorige zomer gaf Norah Jones nog een meer dan aangenaam concert op Gent Jazz, waar ze voor een redelijk deel van de…
InstagramLiveRecensies

Norah Jones, Mavis Staples, Laufey & Jon Muq @ Gent Jazz: Op z'n puurst

De vierde dag van Gent Jazz begon met wat vertraging, gezien de deuren van de festivalsite wat later dan verwacht open gingen….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.