Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Jamie xx – “Idontknow”

Jamie xx staat vooral bekend als de drijvende kracht achter The xx. Dat die band al een tijdje bezig is met de opvolger van I See You, is algemeen geweten. Dat Jamie terug bezig is met solomateriaal, is meer dan goed nieuws. Nog voordat de derde langspeler van The xx in de rekken lag, kwam Jamie met In Colour naar buiten. Het werd een experimentele plaat, waarop de jongeman zijn ware aard aan de wereld kon tonen. Dat maakte zoveel indruk, dat hij beloond werd met een Grammy en de top-positie in heel wat eindejaarslijstjes. Nu ook de Brit in lockdown zit, heeft hij tijd zat om een vervolg te breien op dat succes. Op af en toe een remix na, is “Idontknow” het eerste nieuwe werk in vijf jaar tijd, en het smaakt alvast naar meer.

Slechts enkele ogenblikken nadat de regering de zomer van 2020 annuleerde, komt Jamie xx met een zwoele zomerbeat. Het tempo op “Idontknow” begint nog redelijk laag, maar schiet in een mum van tijd de hoogte in dankzij de exotische percussie. We krijgen natuurlijk de nodige Jamie xx-touches te horen zoals extra bassen, af en toe een beatgrid en ook de vage zang draagt zijn steentje bij aan de zomerse sfeer. We krijgen geen duidelijke woorden, maar enkel sterk bewerkte flarden die het tempo steeds meer de hoogte in jagen. Hoewel “Idontknow” zomers klinkt, is Jamie er weer in geslaagd om een zwoele, mysterieuze waas rond het nummer te hangen. Met z’n dikke vijf minuten komt de single een paar keer verrassend uit de hoek, zo eindigt het nummer bijvoorbeeld redelijk euforisch. Geen vaste lijn, gestructureerde chaos en vooral gewoon keihard gaan. Dat is de beste manier om “Idontknow” te omschrijven, en in tegenstelling tot Jamie, weten wij wel dat dit een steengoed nummer is.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Ontdek meer muziek op onze Spotify.

2109 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Jamie xx - "Baddy On The Floor" (feat. Honey Dijon)

Wat al een tijdje in de geruchtenmolen zat, werd onlangs ook effectief bevestigd: The xx zit in de studio naar aanleiding van…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Jamie xx - "It's So Good"

Net nu The xx opnieuw in de studio zit om aan een opvolger van het lauwe I See You uit 2017 te werken,…
InstagramLiveRecensies

Romy @ Botanique (Orangerie): Club Mid Air

We schrijven 11 oktober 2009. De dan rijzende ster The xx stelt zijn zelfgetitelde debuutplaat voor in de Rotonde van de Botanique….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.