Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single girl in red – “midnight love”

Bands die aan populariteit winnen vanuit hun slaapkamer, het is tegenwoordig schering en inslag. In 2017 startte girl in red op dezelfde manier. De Noorse Marie Ulven Ringheim begon met muziek toen ze haar gevoelens voor haar beste vriendin wilde uiten. Die gevoelens waren blijkbaar zo sterk, dat haar nummers meteen een schot in de roos waren. Sindsdien doet de jongedame het hele proces nog steeds op eigen houtje; van schrijven, over releasen tot producen… vanuit haar kamer verovert ze stilaan de wereld. Die veroveringstocht wordt in 2020 zelfzeker verdergezet, want dit jaar zou er eindelijk een debuutplaat verschijnen. Het nieuwe “midnight love” is in elk geval al een smakelijk voorproefje.

Op het nummer weet girl in red ons weer perfect onder te dompelen in de sfeer die ze rond zich heeft hangen. Muzikaal begint “midnight love” redelijk simplistisch en is het vooral haar mysterieuze stem die ons meeneemt op een tripje doorheen de Noorse bergen. De beat en zachte elektronica bouwen langzaam, maar zeker op naar een gigantisch hoogtepunt. Terwijl we naar die apotheose toewerken, klinkt Marie steeds vuriger en lijkt het alsof het tempo versnelt. Net voor het einde valt alles even stil, waarna we – met de nodige cimbalen – alles wat het nummer te bieden heeft nog een laatste keer over ons heen gegoten krijgen. “midnight love” staat voor alles wat girl in red te bieden heeft, en klinkt emotioneel maar toch bombastisch. Een gewaagde combinatie, maar voor de Noorse twintiger pakt het keer op keer goed uit.

Als Rock Werchter dit jaar doorgaat, staat girl in red op vrijdag 3 juli op The Slope.

Instagram / Twitter / Website

Ontdek meer muziek op onze Spotify.

2112 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

girl in red - I'M DOING IT AGAIN BABY! (★★★): Na regen komt een regenboog

Wat in een niet zo heel ver verleden nog vooral een gesloten-halfopen community was, is intussen uitgegroeid tot een commercieel succesvolle hype….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single girl in red - "You Need Me Now?" (feat. Sabrina Carpenter)

‘I’m doing it again baby!’ Met die woorden kondigde girl in red nog niet zo gek lang geleden haar gelijknamige tweede langspeler…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single girl in red - "DOING IT AGAIN BABY"

Er was bij een bepaalde groep toegewijde fans altijd al wel een grote hype rond girl in red, maar sinds enige tijd…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.