Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Streets – “Call My Phone Thinking I’m Doing Nothing Better” (feat. Tame Impala)

© CPU – Nathan Dobbelaere

Toen Mike Skinner in 2011 een punt zette achter The Streets, eindigde er een tijdperk. De band liet naast wereldhits als “Fit But You Know It” en “Blinded By the Lights” vooral een ijzige leegte achter. Eentje die niet kon blijven duren, want sinds vorig jaar staat de band er weer helemaal. Met een verbluffende show speelden de Britten de Marquee op Pukkelpop helemaal aan flarden, zoals zij dat als geen ander kunnen. Denk bijvoorbeeld maar terug aan het bijna iconische concert in de Ancienne Belgique. Naast de comeback, is er nu eindelijk ook een bevestiging van een nieuwe plaat. Die verschijnt op 10 juli, maar vandaag krijgen we al een eerste voorsmaakje daarvan te horen. Er staan heel wat samenwerkingen op None Of Us Are Getting Out of This Alive, maar de grootste smaakmaker is voor vandaag: Tame Impala.

“Call My Phone Thinking I’m Doing Nothing Better” combineert meteen het beste van twee werelden. De chille beat en nonchalante raps van Mike Skinner worden afgewisseld met de dromerige synths en zeemzoete stem van Kevin Parker. De piano zorgt voor een r&b-touch, terwijl de Tame Impala-invloeden dan weer naar indie neigen. Een geslaagde combinatie dus, maar op de drie minuten die we voorgeschoteld krijgen, ontploft het nummer gek genoeg nooit. Het nieuwste exemplaar van The Streets kabbelt een beetje voort, maar dat hoeft daarom niet slecht te zijn. Het lijkt alsof Parker en Skinner in conversatie gaan, waardoor we onze aandacht er zeker bij kunnen houden. Als dit een voorsmaakje is voor de hele plaat, kijken wij daar alvast reikhalzend naar uit. En we zijn vooral heel benieuwd of The Streets dit ook perfect in hun liveshows kunnen verwerken.

None Of Us Are Getting Out of This Alive verschijnt op 10 juli. Op de plaat horen we naast Tame Impala ook samenwerkingen met onder andere IDLES, Eliza en Ms. Banks terug. Normaal staat The Streets een week daarvoor op Rock Werchter, maar het is onzeker of het festival effectief plaatsvindt.

The Streets: Facebook / Instagram / Twitter / Website

Tame Impala: Facebook / Instagram / Twitter / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

2113 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Dua Lipa - “Illusion”

Had je ons een paar jaar geleden verteld dat er een moment kwam waarop Dua Lipa als een van de grootste popsterren…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Don Toliver - "Bandit"

Is er iemand in hiphopland met betere hooks dan Don Toliver? Het zullen er in elk geval niet veel zijn, want de…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Justice - "One Night/All Night" (feat. Tame Impala) & “Generator”

Dat Justice eind vorig jaar al opdook op heel wat festivalposters deed het beste vermoeden voor 2024, en zo geschiet nu ook….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.