Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Joost – “Ham?”

© CPU – Toon Miermans

Het is opmerkelijk hoe dun de grens tussen totaal gestoord en geniaal is. Het Nederlandse fenomeen Joost profiteert daarvan en eet van beide walletjes. Met nummers over zijn saxofoonspelende buurman of mayonaise zonder friet weet hij keer op keer absurd uit de hoek te komen. Laat dat nu net hetgeen zijn dat zo populair is bij de jeugd. Een show van Joost staat garant voor pompende beats, moshpits, schoenen in de lucht en vooral heel veel plezier. Onder het motto 1983 neemt de jongeman dus stilaan de hele Nederlandstalige hiphopscène over en dat deze keer met een nummer over hesp.

Dat is maar schijn zo blijkt, want “Ham?” heeft niet echt iets te maken met ham. Wel zit het nummer vol spitsvondige teksten, zoals we van Joost gewoon zijn. Het is geen geheim dat de jongeman zijn moeilijke verleden graag verwerkt in zijn nummers, en dat is deze keer niet anders. Op zijn nieuwste single is het de beurt aan fake friends. ‘Ik ga ham, geen beleg/al jouw vrienden vinden mij zeker nep’, zingt de Nederlander. Toch lijkt er ook een achterliggende betekenis te zitten achter het nummer, als Joost het heeft over ‘echt heel veel stres’. Dat geloven we ook, als we kijken naar de gigantische populariteitsboost die de jonge Nederlander de afgelopen paar jaar onderging. “Ham?” klinkt daarom net dat tikkeltje vernieuwender. Geen pompende beats of tonnen aan samples, maar een redelijk rustige beat met af en toe wat elektronische effectjes. Met iets meer dan twee minuten wist Joost ons wederom te overtuigen en hopelijk zien we hem dit nummer live dan ook de nodige energie geven.

Normaal gezien staat Joost op zondag 5 juli op de Main Stage van Rock Werchter, maar het is onzeker of het festival effectief plaatsvindt.

Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

2091 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Suikerrock vult affiche aan met Faithless, Brihang, Froukje, Royel Otis en meer!

Je zou het misschien niet zeggen als je aan het raam kijkt, maar het festivalseizoen begint nu echt wel heel nadrukkelijk op…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Joost - "Europapa"

Zijn naam is Klein, maar zijn dromen groot. Heel groot, want binnen een paar weken mag Joost Klein het podium van het…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single MCR-T & Joost - "Buurman Uit Berlijn"

Al te serieus zijn de klanken die de Duitse MCR-T naar buiten brengt niet altijd, maar dat je er een feestje op…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.