Nieuwe singles, Oude Bekenden

Debuutsingle Alison Mosshart – “Rise”

Foto: David James Swanson

Alison Mosshart ken je vast als de frontvrouw van twee grote rockbands: The Dead Weather en The Kills. Terwijl er een nieuw The Kills album in de maak blijkt te zijn, releasete Mosshart voor het eerst solomateriaal onder eigen naam. “Rise” was lange tijd slechts een nummer in haar stapel aan ongereleasete songs, maar eindelijk vond ze de geschikte gelegenheid om “Rise” af te werken. Zodoende vormt het de soundtrack van de seizoensfinale van de Facebookserie Sacred Lies en is ons verlangen naar meer solo Mosshart aangewakkerd.

Een mens moet zich érgens mee bezig houden dezer dagen, en dat geldt evenzeer voor de artiesten onder ons. Mosshart besloot dan maar om video-editing onder de knie te krijgen en de clip van “Rise” voor haar rekening te nemen. Het visuele resultaat past perfect bij de klank van deze single: het heeft een ondeugend, rauw kantje waardoor betuttelende ouders massaal een schietgebedje prevelen.

Net zoals in The Dead Weather blijft het hier bij een klassieke bezetting en wordt de kracht volledig gehaald uit het daarop rammen op de juiste momenten. De tactische songstructuur en Alisons allesbehalve gepolijste stemgeluid zorgen ervoor dat je je even stoerder voor wilt doen dan je eigenlijk bent en het niet eens meer opvalt dat “Rise” vrij weinig variatie bevat.

Instagram 

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

9 april 2020

About Author

Ann Mulleman


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief