Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single I Prevail ft. ILLENIUM & Excision – “Feel Something”

© Travis Shinn

Kruisbestuivingen tussen metalbands en dubstep-dj’s zijn een rariteit, maar dat weerhield de Amerikaanse metalcore-sensatie I Prevail niet om met dubstepgrootheden ILLENIUM en Excision samen te werken. Vorig jaar bracht I Prevail nog het Grammy-genomineerde album TRAUMA uit, waarmee ze ook in Europa eindelijk hun doorbraak konden realiseren. ILLENIUM en Excision zijn daarentegen al langer grote namen aan deze kant van de oceaan en beschikken hier dan ook over een redelijk grote fanbase. Een tijdje geleden doken ze de studio in met het verrassend goede “Feel Something” als resultaat.

Vooral voor I Prevail betekende de samenwerking met de twee dubstepproducers dat ze uit hun comfortzone moesten treden. “Feel Something” is namelijk een door en door dubstepnummer inclusief harde drops en dreunende bassen die je rond de oren vliegen. Het aandeel van I Prevail zit hem vooral in de de powerzang van Brian Burkheiser en Eric Vanlerberghe. Gitaren werden pas halverwege “Feel Something” ingebouwd en geven het nummer toch nog een rockgehalte en extra pit.

Als alles goed gaat draait Excision op donderdag 16 juli op Dour en speelt I Prevail hun uitverkocht inhaalconcert in de Zappa te Antwerpen op dinsdag 11 augustus.

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

4 april 2020

About Author

Simon Meyer-Horn


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief