Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Boston Manor – “Plasticine Dreams”

Als er iets is waarbij Boston Manor zich niet wil neerleggen, is het het blijven recycleren van hun sound. Het Blackpoolse kwintet begon als pop-punkband, met als hoogtepunt puike plaat Be Nothing (2015). Enkele jaren later luisterden we naar Welcome to the Neighbourhood (2018), waar de unieke stem van Henry Cox een muzikaal dramatische laag aangemeten kreeg. Op 1 mei krijgen we met GLUE nieuw werk voorgeschoteld, en daar kregen we al enkele eerste indrukken van. Op “Liquid” hoorden we het vertrouwde Boston Manor, op “Everything is Ordinary” een behoorlijk mislukt experiment en met “On a High Ledge” en “Ratking” een eerder naar post-hardcore neigende sound.

Ook nieuwe single “Plasticine Dreams” wordt gekenmerkt door een nonchalante post-hardcore sound, met een tempo en instrumentatie die getuigen van een zekere laksheid. En dat is niet slecht, want Boston Manor wil op die manier de maatschappij een spiegel voorhouden. Doorheen de tekst en in de videoclip, ervaren we een lakse, verstomde maatschappij die de wereld beleeft doorheen z’n mobiele schermen, in plaats van door z’n eigen ogen. Mooi gedaan, maar de boodschap komt zowel tekstueel als muzikaal wat te weinig hard aan om te overtuigen, al lijkt het ons juist de bedoeling dat Boston Manor hier op alle gebied z’n afgevlakte zelve wil laten zien. Vreemd nummer dat wellicht tot heel wat verschillende interpretaties en meningen zal leiden.

GLUE wordt op 1 mei 2020 gereleast via Pure Noise Records.

Volg ons op Spotify voor meer nieuwe muziek.

Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Jera on Air voegt vierde festivaldag toe met onder andere The Prodigy en Enter Shikari

Als een donderslag bij heldere hemel: zo voegde Jera on Air vandaag uit het niets een vierde dag toe aan zijn festival….
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single RARIA - "This Generation Sucks"

Gewapend met herkenbare teksten waarin liefde en relaties de rode draad vormen, beukt de Australische elektropopartieste RARIA tegen de doorbraakwand. Refinery29 riep…
LiveRecensies

Alexisonfire @ Trix: Hypnotiserende nostalgie

Dat Alexisonfire onzekere tijden heeft gekend, weet intussen iedere fan van het vijftal. Tien jaar geleden hield de band namelijk even op…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.