Nieuwe singles, Oude Bekenden

Première: Nieuwe single Onset – “Iron Love”

We leerden Onset eerder dit jaar beter kennen door “Early Morning Fire”, de eerste single van hun nieuwe ep die begin maart uitkwam. Het driekoppige collectief uit Gent en Roeselare weet niet van ophouden. En maar goed ook. Hun melancholische, elektronische vibes laten elke spier in je lichaam bewegen. De goed dansbaar gemixte tracks zetten ook aan tot nadenken over de maatschappijpolitiek. Ondanks de donkere ondertoon, willen ze aantonen dat melancholie geen negatieve connotatie hoeft te hebben. Ze noemen het net ‘mooi’.

Dit jaar nam Onset deel aan de Humo’s Rock Rally. Een hele prestatie, al vond de band het niet zijn beste show. Uit fouten kan je alleen maar leren. Met dat in het achterhoofd en een nieuwe drummer in het team, wil Onset de muziek naar een hoger level brengen. De tweede single van hun ep zal daar zeker toe bijdragen. “Iron Love”, een echte topper van formaat.

Met “Iron Love” wil de band in de voetsporen treden van “Early Morning Fire” en dat succes behouden. De single gaat over het tekortdoen in de liefde en de angst voelen om meer te doen. Het nummer klinkt grimmig en somber, maar met de stem van de zanger Thys Storme komt net zoals bij de eerste single een dansbare sfeer meer naar de oppervlakte. De akoestische drum zet de zachtere tonen extra in de verf. Met de elektronische instrumenten en de melancholische gevoelens doorheen het nummer, proberen de leden een boodschap over te brengen. Eén ding is zeker, Onset doet niet tekort in het maken van bangelijke platen.

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

31 maart 2020

About Author

Astrid Lekkerkerker


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief