Nieuwe singles, Ontdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Phoxjaw – “Half House”

Twee ep’s heeft Phoxjaw nu al uitgebracht, maar de band uit Bristol is nu helemaal klaar voor het grote werk. Het viertal heeft de afgelopen jaren hard aan hun debuutplaat gewerkt en veel tijd in de studio doorgebracht. Een paar maanden geleden mochten de vier ook al de support verzorgen van onze Belgische trots STAKE. Hun debuutplaat Royal Swan brengt de band nu op 5 juli uit via het Britse heavy gitaarmuziek label Hassle Records, waar ook Brutus en Lonely The Brave op getekend staan. Dat ze nog steeds van aanpakken weten, laten ze ons horen op nieuwe single “Half House”.

Op “Half House” gaat Phoxjaw er weer stevig tegenaan. Met hun eigen sound van grunge en vleugjes metal zorgt het viertal voor een hoge dosis power en chaos. Het begin mag dan nog redelijk ‘braafjes’ zijn, vanaf het refrein laat de band er echter geen gras meer over groeien. Alle registers worden opengetrokken wat resulteert in een grootse geluidsmuur vol vurige gitaren. Halverwege “Half House” stopt het nummer plots, om dan uiteindelijk de finale slag te slaan met een indrukwekkend slot. Phoxjaw bewijst op “Half House” waarom ze behoren tot een van de spannendste nieuwkomers in het heavy metal wereldje!

Facebook

Ontdek meer muziek op onze Spotify.

26 maart 2020

About Author

Simon Meyer-Horn


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief