Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Jacob Collier ft. Kimbra & Tank and the Bangas – “In My Bones”

Jacob Collier kan al eens een potje muziek spelen en dat is een fameus understatement om mee te openen. De jonge Londenaar beheerst namelijk talrijke instrumenten en als we beheersen schrijven, bedoelen we ook écht beheersen. Collier kent zijn instrumenten door en door en arrangeert er bijzonder boeiende songs mee, die hij telkens van zijn wonderlijke stem voorziet, bovendien volledig zelf producet en als klap op de vuurpijl ook nog eens als een geboren entertainer weet over te brengen. Vroeg of laat ziet zijn volgende album Djesse Vol. 3 het levenslicht, maar voor wanneer die release precies gepland staat, is nog niet geweten. Hoe dan ook, met nieuwe single “In My Bones” zijn we nog gerust een tijdje zoet.

Na het groovende en perfect organische “Time Alone With You” met Daniel Caesar, krijgen we een heuse funkuitspatting in de vorm van “In My Bones”. Samen met Tank and the Bangas en Kimbra creëert Jacob hier een gigantisch strak en aanstekelijk funknummer dat ook een serieuze laag retro met zich meedraagt. De wendingen zijn uiteraard weer talrijk – wat had je anders verwacht? Collier houdt het namelijk altijd bijzonder dynamisch en levendig, maar gelukkig zonder ooit de rode draad uit het oog te verliezen. We krijgen wel degelijk de tijd om opgeslorpt te worden en de drie artiesten te kunnen volgen in dit dansbare geheel. “In My Bones” klinkt enorm hippie happy en voor sommigen zal het deze keer misschien iets te veel van het goede zijn – zeker met de rappassages die daar enkel nog maar een schepje bovenop doen. Of het nu je ding is of niet, productioneel gezien kan je er niet omheen dat dit weer een verbluffend werk is.

Facebook Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Lost Frequencies & David Kushner - "In My Bones"

Niet lang na de release van zijn nieuwste album All Stand Together bracht Felix De Laet – beter bekend als Lost Frequencies – ons…
AlbumsRecensies

Jacob Collier - Djesse Vol. 4 (★★★★): Muzikale tour de force

Na 5 jaar heeft Jacob Collier zijn Djesse-project voltooid met Djesse Vol. 4, een ambitieus muzikaal project dat in 2019 van start…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Lizzy McAlpine - "Older"

De 24-jarige Lizzy McAlpine groeide op in de buitenwijken van Philadelphia en begon met het schrijven van liedjes op de middelbare school….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.