Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bicep – “Atlas”

Zonder de hele Corona-toestand zou Bicep dit voorjaar nog tweemaal in België spelen: zowel de AB als Rock Werchter mochten hun dansbenen alvast insmeren. Die show in de AB is alvast afgelast, voor Rock Werchter wachten we in spanning af. In 2019 speelde Bicep ook al meerdere keren in ons landje. Dit om maar even aan te tonen hoe razend populair dit duo wel niet is geworden. Met enkele ep’s in de loop van de jaren maakten de twee heren stukje bij beetje naam, maar toen hun self-titled debuutalbum Bicep in 2017 uitkwam, werden de twee pas echt populair. Maar niet alleen muziekfans smullen van de dansbare electro die dit duo brengt, ook muzikanten zijn fan. Zo maakte onder andere Four Tet al een remix van hun nummers.

Bicep zet hun triomftocht verder zoals ze hem begonnen waren: al dansend. Een stevige beat opent het nummer en niet veel later smelten zweverige vocals en een speelse synths samen tot een heerlijke danspartij. “Atlas” toont zonder enige schaamte vanaf minuut één wat het te bieden heeft, en dat is een stevig dansfeestje. In de rest van het nummer gaat het duo spelen met een hele hoop synths en percussie om je nog meer in de trance van het lied te brengen. Met “Atlas” puurt Bicep de sound van hun debuutalbum verder uit. Wij zijn benieuwd wat de toekomst te bieden heeft voor de talentvolle heren en hopen hen terug te zien op de wei van Rock Werchter deze zomer.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single BICEP & Benjamin Damage - "CHROMA 002 L.A.V.A."

Er is de laatste maanden weinig te doen aan de opmars van BICEP. De Noord-Ieren mogen steeds grotere podia betreden, terwijl hun…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bicep - "CHROMA 001 HELIUM"

De hype rond Bicep laaide de afgelopen jaren al vrij hoog op, maar het ziet er niet naar uit dat die in…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

James Blake, Bicep, Netsky, Nia Archives en meer bij de eerste namen van Dour 2024!

Maandag startte de voorverkoop van Dour en dat kon alleen maar betekenen dat er ook een eerste lading namen zat aan te…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.