Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Enter Shikari – “T.I.N.A.”

© CPU – Nathan Dobbelaere

Love them or hate them, als er iets is waarop je Enter Shikari niet kan afstraffen, is het hun ambitie om telkens weer aan hun sound te blijven sleutelen. Het Britse viertal schoot zichzelf de hitlijsten in met hun debuut Take to the Skies (2007), toen al een potpourri van (post-)hardcore en allerlei elektronische zijpaadjes. Dertien jaar en heel wat muzikale omzwervingen later, zijn de heren zowel live als op plaat uitgegroeid tot een geoliede machine. Zalen uitverkopen over de hele wereld is intussen een koud kunstje geworden, ondanks dat Enter Shikari ook op recenter werk nog steeds beenhard uit de hoek kan komen. Dat wordt ons vandaag nogmaals bevestigd.

“T.I.N.A.” begint met een nineties sample die het begin van een set op Tomorrowland lijkt aan te kondigen. Al snel wordt gitaargeluid toegevoegd en mept drummer Rob Rolfe een herkenbaar vettig breakdowngeluid uit zijn tuig. Het vuile grime- en technogeluid verdwijnt echter nooit uit het nummer, en toch slaagt Enter Shikari er weer in zich die sound helemaal eigen te maken. De tekst die wederom voornamelijk bestaat uit metaforische maatschappijkritiek, heeft hier ook een belangrijk aandeel in. Mochten er ooit terug concerten doorgaan, zien we alvast heel wat aan gort gemept worden op de geluidsgolven van deze nieuwe single.

Op 17 april releast Enter Shikari zijn zesde langspeler Nothing Is True & Everything Is Possible.

Volg ons op Spotify voor meer nieuwe muziek.

Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Pukkelpop vult aan met Fontaines D.C., Romy, Inhaler, Sugababes en meer!

De krokusvakantie is voorbij, dus keert ook de organisatie van Pukkelpop terug naar het bureau. Dat betekent met andere woorden dat er…
InstagramLiveRecensies

Enter Shikari @ Ancienne Belgique (AB): Plonsen in de metaverse

Dat er veel overeenkomsten zijn tussen dance en metal werd duidelijk toen Electric Callboy via Tekkno de Eurosong-hype oversteeg. Intussen is het…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Jera on Air voegt vierde festivaldag toe met onder andere The Prodigy en Enter Shikari

Als een donderslag bij heldere hemel: zo voegde Jera on Air vandaag uit het niets een vierde dag toe aan zijn festival….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.