Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single As Friends Rust – “Up From The Muck”

Voor alle hardcore punk liefhebbers uit de jaren 90 is er vandaag absoluut goed nieuws te melden. As Friends Rust brengt na bijna twintig (!) jaar een nieuw nummer uit en daar worden wij zeer enthousiast van. Deze iconische band, die leden heeft van Morning Again, Shai Hulud, Culture, … bracht punk en hardcore tot een melodische blend zonder een moment cheesy te klinken. Wie ze in 2015 tijdens hun reünie op Groezrock heeft gezien, kan bevestigen dat deze band nog een ruime fanbase heeft.

As Friends Rust is geen doorsnee hardcore punk band en heeft altijd iets speciaal over zich gehad. Waren het de niet altijd punkgerelateerde gitaarriffs, of was het de stem die zonder schreeuwen altijd overtuigend was? We kunnen zelf de pleister niet op de wonde leggen, maar As Friends Rust heeft altijd een speciaal plaatsje in ons teer zieltje gehad. Vandaag brengen ze dus een nieuw nummer uit, en ook dat is een nummer dat moeilijk met iets anders te vergelijken valt. Het begint met een vrij intense riff, maar dan komt die tweede typische gitaar. Daarna begint Damien Moyal te zingen en het is net of er in die twintig jaar niets veranderd is. “Up From the Muck” is, zoals gewoonlijk, tegelijk melodisch en stevig en brengt daarbovenop nog een positieve boodschap.

Alles wat een liefhebber nodig heeft word je vandaag geleverd door As Friends Rust. De opkikker die je kan gebruiken tijdens deze lockdown-dagen. Deze band heeft nog nooit teleurgesteld, en dat doet het nu weer niet. Wij zijn zeer benieuwd wat de toekomst brengt voor deze heren en wij hopen met z’n allen dat het niet blijft bij één nummer. We durven het (bijna) op onze knieën vragen.

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

23 maart 2020

About Author

Wouter Vandeweyer


2 COMMENTS ON THIS POST To “Nieuwe single As Friends Rust – “Up From The Muck””

  1. Jean schreef:

    Precies een andere band, die stem is toch volledig veranderd? Staat echt mijlenver van hun oude materiaal.

    • Wouter Vandeweyer schreef:

      Het is dan ook 20 jaar later, maar nog altijd dezelfde zanger. Het is inderdaad meer “zingen” dat hij doet (check ook werk van Damien Done) maar de muziek vind ik toch niet zoveel anders als vroeger. Maar zelfs Won (laatste plaat) was heel anders dan de eerste EP The Fists of Time. We vonden het eigenlijk wel groot nieuws dat deze (onvoorspelbare) band nieuw materiaal uitbracht. Maar na 20 jaar wil er dan toch het een en ander veranderd zijn, ik ben alleen niet akkoord met “mijlenver”:).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief