Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single As Friends Rust – “Up From The Muck”

Voor alle hardcore punk liefhebbers uit de jaren 90 is er vandaag absoluut goed nieuws te melden. As Friends Rust brengt na bijna twintig (!) jaar een nieuw nummer uit en daar worden wij zeer enthousiast van. Deze iconische band, die leden heeft van Morning Again, Shai Hulud, Culture, … bracht punk en hardcore tot een melodische blend zonder een moment cheesy te klinken. Wie ze in 2015 tijdens hun reünie op Groezrock heeft gezien, kan bevestigen dat deze band nog een ruime fanbase heeft.

As Friends Rust is geen doorsnee hardcore punk band en heeft altijd iets speciaal over zich gehad. Waren het de niet altijd punkgerelateerde gitaarriffs, of was het de stem die zonder schreeuwen altijd overtuigend was? We kunnen zelf de pleister niet op de wonde leggen, maar As Friends Rust heeft altijd een speciaal plaatsje in ons teer zieltje gehad. Vandaag brengen ze dus een nieuw nummer uit, en ook dat is een nummer dat moeilijk met iets anders te vergelijken valt. Het begint met een vrij intense riff, maar dan komt die tweede typische gitaar. Daarna begint Damien Moyal te zingen en het is net of er in die twintig jaar niets veranderd is. “Up From the Muck” is, zoals gewoonlijk, tegelijk melodisch en stevig en brengt daarbovenop nog een positieve boodschap.

Alles wat een liefhebber nodig heeft word je vandaag geleverd door As Friends Rust. De opkikker die je kan gebruiken tijdens deze lockdown-dagen. Deze band heeft nog nooit teleurgesteld, en dat doet het nu weer niet. Wij zijn zeer benieuwd wat de toekomst brengt voor deze heren en wij hopen met z’n allen dat het niet blijft bij één nummer. We durven het (bijna) op onze knieën vragen.

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
LiveRecensies

As Friends Rust @ Kavka Oudaan: Reünie van de klas van '98

Dat de tijd vliegt, werd vandaag nogmaals bewezen aan de Oudaan in Antwerpen. De laatste doortocht van As Friends Rust dateerde alweer…
AlbumsRecensies

As Friends Rust - Any Joy (★★★½): Zwervend tussen punk en hardcore

Is het een punkband? Is het een hardcoreband? Neen dat is het niet. As Friends Rust heeft zich steeds begeven in het…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single As Friends Rust - "No Gods, Some Masters"

Met de release van hun langverwachte album Any Joy, dat oorspronkelijk gepland stond voor morgen maar nu is uitgesteld naar 8 september,…

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.