Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single KALEO – “Alter Ego”

© CPU – Bert Savels

Veel bewoners heeft IJsland niet, maar toch heeft het eiland zeer veel muzikaal talent voortgebracht. Denk dan maar vooral aan Björk, Sigur Ros en sinds kort ook KALEO. Het viertal bracht in 2016 het nummer “Way Down We Go” uit en scoorde ermee een verrassende hit. Te danken had de band dat voornamelijk aan het verschijnen op een aantal soundtracks van series. Met hun bluesy rockmuziek maakten ze algauw het opstapje en tourden de wereld rond. Tijdens hun passage op Rock Werchter in 2018 stelden ze teleur en ook de twee comeback singles “I Want More” en “Break My Baby” konden de verwachtingen niet halen. Gelukkig haalt KALEO met “Alter Ego” nog eens de hoge verwachtingen.

We hadden de hoop op een goed en vooral spannend nieuw album bijna opgeborgen, maar “Alter Ego” blijkt op het goede moment gekomen te zijn. De IJslanders nemen ons mee op een heerlijke, bluesy rocktrip door het vulkaanlandschap. De ruigheid en de vaart op “Alter Ego” bevallen ons ten zeerste en bewijzen dat de band over muzikaal talent beschikt. De stijging ervan naar het einde toe houdt de spanning in het nummer. De solo en de vocale prestatie van JJ Julius Son komen heel authentiek over, iets wat het in de vorige nummers toch wat ontbrak.

Op 5 juni brengt Kaleo het album Surfance Sounds uit. Laten we hopen dat er nog meer nummers van het kaliber “Alter Ego” op te vinden zullen zijn.

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

2031 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
LiveRecensies

Rock Zottegem (Festivaldag 2): Als de technologie het laat afweten

De tweede festivaldag op de weide van Rock Zottegem is een feit. Gebukt onder de hitte trokken meer dan tienduizend festivalgangers naar…
LiveRecensies

The Rolling Stones @ Koning Boudewijnstadion: Oude knarren roesten niet

Er werd al veel geschreven over The Rolling Stones nog voor de band goed en wel voet aan wal had gezet in…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Pinkpop vult affiche aan met Greta Van Fleet, De Staat, Kacey Musgraves en 25 anderen

Pinkpop maakte vandaag 28 nieuwe namen bekend, die in 2022 naar Landgraaf zullen trekken voor de langverwachte terugkeer van het Nederlandse festival….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.