Nieuwe singlesOude Bekenden

Première: Nieuwe single If Anything Happens To The Cat – “Blind Spots”

(c) Jonas Keppens

We hebben er enkele jaren op moeten wachten, maar daar is ze dan eindelijk. De eerste single van het nieuwe album van de Gentse post-noiseband If Anything Happens To The Cat, “Blind Spots”. IAHTTC heeft een cultstatus in de Arteveldestad, dat bewees een afgeladen volle Den Drummer voor hun previewoptreden van de aankomende release. De manier waarop het gezelschap noiserock en melodische postrock met elkaar doet versmelten, doet verder sterk aan grootse bands als Explosions In The Sky denken. Wat best wel grote schoenen zijn om in te lopen. 

Wat meteen opvalt, is dat de sound een stuk frisser, optimistischer klinkt dan op hun vorig werk. “Blind Spots” klinkt helder en direct. Er heerst een strakgespannen sfeer, waarbij het venijn achter elke hoek schuilt. Meeslepende strakke ritmes, met een bijzonder hoge aandacht voor de kraakheldere melodie, waarrond de gitaarlijnen werden gedrapeerd. Trouwens ook kuddo’s aan producer van dienst Tim De Gieter, want er is een ijzersterke balans tussen vol gas en kleurrijk frivool. Zonder alles omver te beuken, belandden de vocals van Jasper De Petter in een eerder gedurfde, centrale rol waarrond de gitaren, synths en drums stijlvol werden gewikkeld. Dit maakt dat IAHTTC ook als een collectief blok klinkt. De bijhorende clip werd gemaakt door Matthee Van Holderbeke en Wannes Vanspauwen, twee beloftevolle filmmakers aan het Kask. 

We kijken al reikhalzend uit naar Kingdom of Roots, want deze vooruitgeschoven single zal zowel oude als nieuwe fans weten te bekoren. Kingdom Of Roots verschijnt 20 maart.

145 posts

About author
Gediplomeerd cultureel ondernemer en manager als OENGER, functioneel analist als inkomstenbron.
Articles
Related posts
AlbumsRecensies

If Anything Happens to the Cat - Kingdom of Roots (★★★★): Bevreemdende combinatie van wiskunde en emoties

Dat het leven niet altijd eerlijk is, hoeven we menigeen lezer hier niet te vertellen. Waarom heeft de ene band meer succes…
AlbumsRecensies

If Anything Happens to the Cat - Mångata (★★★): Een logisch vervolg

De uit Gent afkomstige band If Anything Happens to the Cat, is gezwind op weg om een gevestigde naam te worden, hoe…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.