Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single JARV IS… – “House Music All Night Long”

‘Blur of Oasis?’ moet in het midden van de jaren 90 zowat de vaakst gestelde muzikale vraag in Groot-Brittannië geweest zijn. Maar als twee honden vechten om een been, loopt Pulp er mee heen, althans voor sommigen. Pulp maakte misschien wel de spannendste Britpop. Frontman Jarvis Cocker was het absolute gezicht van en het brein achter de band. Ook solo blijft hij verder interesseren. Zo’n jaar geleden bracht hij onder de naam JARV IS… al een eerste single “MUST I EVOLVE?” en die hebben wij alvast grijs gedraaid.

“House Music All Night Long” is het tweede nummer dat Jarvis Cocker onder zijn nieuwe project uitbrengt en ook deze vinden we fantastisch. Zijn oh zo herkenbare stem wordt begeleid door veel synthesizers. Het geheel houdt het midden tussen een rocknummer en een subtiele housetrack. De single is super dansbaar, maar met dat weemoedige kantje dat Jarvis Cocker typeert. “House Music All Night Long” zou niet misstaan op This is Hardcore, het Pulp-album dat zowat het einde van de Britpop inleidde in 1998. Dat is vooral een heel groot compliment.

Later dit jaar komt JARV IS… met een debuutalbum, genaamd Beyond The Pale. Die zal hij bijvoorbeeld voorstellen op Best Kept Secret 2020.

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Hamish Hawk - Angel Numbers (★★★★): Schots en scheve kamerpop

Vijftien seconden ver in “Once Upon an Acid Glance” en we denken dat we de nieuwe van The Divine Comedy in handen…
2020FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2020

In 2020 kwamen er meer singles uit dan ooit tevoren, en dat is vooral te danken aan de crisis die dit jaar…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Hot Chip – “Straight to the Morning” (feat. Jarvis Cocker)

De populaire synthpopband Hot Chip heeft Britse legende Jarvis Cocker kunnen strikken voor hun nieuwe single. “Straight to the Morning” is een…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.