Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single HAIM – “The Steps”

De drie zusjes HAIM trakteren ons mondjesmaat op een nieuw singletje in aanloop van hun inmiddels gauw arriverende derde album. Halfweg de zomervakantie kregen we het zwoele “Summer Girl”, opgevolgd door het HAIM-volgens-het-boekje “Now I’m In It” en het minimaal gebrachte, maar maximaal gevoelige “Hallelujah”, telkens voorzien van een eigenzinnige clip waarop de muzikanten overduidelijk hun stempel drukken. Met “The Steps” krijgen we de lichte rock ‘n’ roll zijde van het drietal te horen, opnieuw inclusief clipje en deze keer zelfs inclusief releasedatum van het album. Op 24 april is het zover; dan ligt Women in Music Pt.III in de rekken. De titel suggereert alvast een serieus statement.

“The Steps” begint heerlijk rollend doorheen gitaarakkoordjes en een aangename riff om de sfeer te zetten. De samenzang brengt ons snel in bekoring, zoals HAIM dat telkens weer klaarspeelt. Ook al heeft het nummer in wezen niet veel om het lijf, de producing is weer zodanig goed raak dat alles enorm aanmoedigend klinkt en we het betreuren dat een eerste luisterbeurt niet volstaat om alles mee te kunnen zingen, laat staan uit volle borst. De neiging borrelt alvast onvermijdelijk op, teken dat het goed zit. Wel valt het op dat het idee achter “The Steps” enorm rap uitgespeeld is. Zo lang blijft dit steeds circulerende patroon niet boeien, zeker aangezien het refrein bitter weinig variatie brengt en de bridge zelfs overbodig aandoet. Wederom te eentonig om van een voltreffer te kunnen spreken, maar qua sfeerschepping weten deze muzikanten van wanten.

Facebook / Instagram

Artwork Women in Music Pt.III:

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single HAIM - "Home"

De eerste reacties op de Barbie-film zijn alvast goed tot uitstekend, maar wij bekijken nog steeds liever de muzikale kant van de zaken….
InstagramLiveRecensies

Down The Rabbit Hole 2022 (Festivaldag 1): Een liefdevol en muzikaal weerzien

De festivalzomer is in volle gang en Down The Rabbit Hole is eindelijk begonnen. Na een regenachtige avond ging het festival vrijdag…
InstagramLiveRecensies

Rock Werchter 2022 (Festivaldag 1): Uitgeregend, maar niet uitgeteld

Het gras van de Werchterse weide was twee zomers lang groener dan ooit, maar gisteren mocht ze eindelijk weer overrompeld worden door…

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.