Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Four Tet – “4T Recordings”

Four Tets beste maatje Caribou bracht vorige week nog zijn nieuwe album Suddenly uit, hierdoor kon ook Kieran Hebden niet achterblijven. Eerder dit jaar liet Four Tet ons al weten dat hij met Sixteen Oceans nog eens een solo album zou uitbrengen. Samen met zijn nieuwe nummer “4T Recordings” kregen we ook het heugelijke nieuws dat Sixteen Oceans er volgende week vrijdag (13 maart) aankomt. Naast “4T Recordings” wordt er ook verwacht dat de nummers “Teenage Birdsong” en “Baby” op het album zullen staan.

De naam van het nieuwe nummer komt van de oude artiestennaam van Kieran, die in zijn tienerjaren de eerste stappen in de elektronische muziek zette terwijl hij ook lid was van de postrock band Fridge. Op “4T Recordings” gaat het er minder funky aan toe dan op de twee andere singles van het album. Dit heeft vooral te maken met het gebrek aan bassen. Wel houdt hij vast aan zijn dromerige sound die opgevrolijkt wordt met een mix van zachte synths, bliepjes en gefluit van vogeltjes die je meteen een lentegevoel geeft.

Een dansnummer is “4T Recordings” niet geworden, maar als je wat wilt wegdromen over warmere temperaturen, is dit je perfecte achtergrondmuziek.

Facebook / Twitter / Instagram

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Four Tet - "Daydream Repeat"

Four Tet is een naam die al wel langer hoge toppen scheert binnen de wereld van de elektronische muziek, maar het is…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Fred again.. & Brian Eno - Secret Life (★★★): In trance

Iets meer dan een jaar geleden stond Fred again.. nog in een nipt uitverkochte Orangerie in de Botanique. Een concert dat tot…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Four Tet - "Three Drums"

Kieran Hebden, ofwel Four Tet, is al lang een gevestigde waarde in het muzieklandschap. Hij tekende zijn eerste platencontract op zijn vijftiende,…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.