Nieuwe singlesOude Bekenden

Première: Nieuwe single HEISA – “Serenity Now”

Limburg en luide gitaarmuziek, het is meermaals een geslaagd huwelijk gebleken. Dit trio uit Hoeselt moet niet onderdoen met hun toch wel zeer aanstekelijke vorm van noise. Geen overbodige noten, enkel het broodnodige en dat maakt dat HEISA ongelooflijk goede noise brengt op een manier die we eigenlijk niet goed kennen. Met dezelfde bassist van Peuk kan dit bijna geen toeval meer zijn.

Noise, het kan alle kanten uit. Maar HEISA is (net zoals The Guru Guru) meer dan noise. De songwriting van dit trio zit enorm goed en klinkt zoals het zou moeten klinken. Nogmaals, geen noot te veel en een heerlijk hoopje kabaal. De zanglijnen maken deze muziek juist niet bombastisch, want Jacques Nomdefamille vertelt meer de muziek, op een heel originele manier. Dat geeft het toch een extra dimensie. Maar laat ons duidelijk zijn: deze drie muzikanten verstaan elkaar onderling op een fantastische manier en dat vertaalt zich in geweldig uitgesponnen riffs. En dat is wat deze muziek zo enorm goed maakt.

Op 24 april komt Joni uit en dit is het derde nummer op de plaat, maar volgens de band wel het nummer dat hen het nauwst aan het hart ligt. Hun vorige single “Let Go” klonk anders ook niet mis, en dus zijn we enorm enthousiast over wat komen zal.

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
LiveRecensies

We Are Open 2023 (dag 1) @ Trix: Gezegend met talent

Jaarlijks stelt Trix al diens podia (inclusief de Kelder) ter beschikking van allerlei Belgische projecten. Deze jongstleden editie van ontdekkingsfestival We Are…
2022FeaturesInstagramUitgelicht

Het elftal van 2022 volgens verschillende Belgische en Nederlandse artiesten

We hebben jullie de afgelopen weken overrompeld met onze lijstjes. Hoog tijd dus om eens wat andere mensen aan het woord te…
2022FeaturesInstagramUitgelicht

De 40 beste ep's van 2022

De ep wint dezer dagen steeds meer aan belang en dat ligt vooral aan het feit dat de samenleving vlugger wordt. Alles…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.