Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Trivium – “Catastrophist”

Matt Heafy en de zijnen zijn terug. De Amerikanen vallen sinds 2000 onder de categorie subtoppers van de metal. Net niet in de voetsporen van Metallica, maar Trivium bezet toch al langer mooie podia en zalen. De stijlen die ze hanteren zijn terug te brengen tot alles wat zich tussen heavy metal, trash, (melodieuze) metalcore en groove metal bevindt. Daar waar de band vroeger koos voor een zwaardere stijl, zijn ze de laatste jaren meer bezig aan een iets rustiger en toegankelijker parcours.

Dat toegankelijk parcours viel lang niet altijd bij iedereen in de smaak. Jammer, want Trivium blijft muzikaal sterk in het genre. Maar het is net dat genre dat hun soms de das om deed. Er is veel geëxperimenteerd met die stijlen en dat is nu niet anders. Het eerste deel is een melodieus gedeelte waar clean in wordt gezongen en dat ook toegankelijk is. De opbouw gebeurt gestaag en ook de melodie is heel toegankelijk. De bridge zelf is een stuk zwaarder en hier ontbindt Heafy eindelijk zijn duivels nog eens en daar zijn we blij mee. Zo valt er voor de fans van het eerste uur ook nog iets te vieren. De melodie blijft het belangrijkste voor deze band en zo wordt snel de link gelegd met bands zoals Iron Maiden. Toch voegt de stem van Heafy iets extra toe, zodat het toch een typisch Trivium nummer is gebleven.

24 april komt het negende album What The Dead Man Say uit. In Amerika gaat de band touren met Megadeth en Lamb of God, maar Europa zit er voorlopig niet in.

Facebook / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
InstagramLiveRecensies

BABYMETAL @ Ancienne Belgique (AB): Allemaal deel van de metalverse

Nadat de Japanse wervelwind BABYMETAL begin dit jaar The Other One op de wereld losliet, mocht de band het voorprogramma van Sabaton verzorgen….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Judas Priest - "Trial By Fire"

Noem metalbands die invloedrijker waren dan Judas Priest: je kan geen hand voltellen, misschien kom je zelfs aan geen enkele vinger. De…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Briqueville - IIII (★★★½): Zo ijzingwekkend als een nachtelijke verlaten kerk

Briqueville, de band die zijn naam ontleent aan het dorp waar ze vandaan komt, huldigt zich al sinds het ontstaan in een…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.