Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Orlando Weeks – “Safe in Sound”

The Maccabees is al lang niet meer, maar ex-frontman Orlando Weeks bleek het niet te zien zitten om dan maar alle creativiteit aan banden te leggen. De Engelsman schreef een boek, ‘The Gritterman’, die vergezeld werd door een eveneens zelf gecomponeerde soundtrack, die bijzonder gevoelig klinkt en het verhaal een magische factor bezorgt. Met nieuwe single “Safe in Sound” wordt die betoverende klank allesbehalve losgelaten. Dit is de eerste glimp van Weeks’ nieuwe soloalbum dat eraan zit te komen, maar voor wanneer de release gepland staat, is nog niet geweten.

“Safe in Sound” werd geschreven in de periode waarin Orlando en zijn partner de geboorte van hun zoon verwachtten en in zekere zin ook actief opwachtten. Het nummer capteert de bijhorende anticipatie die slingert van opgetogenheid over nervositeit tot angst wonderwel, zonder het er vingerdik op te leggen. Weeks is al langer dan vandaag een krak in het bij elkaar puzzelen van beklijvende klanken die samen een schoon verhaal vormen, en dat is hier niet anders. In wezen heeft “Safe in Sound” een eenvoudige basis waar weinig van afgeweken wordt, maar door de gestage opbouw, de emotionele toets die de blazers op de juiste momenten voorzien en die kwetsbare stem, voelen we ons inderdaad veilig en warm verwelkomd in Orlando Weeks’ muzikale narratief.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
AlbumsRecensies

Orlando Weeks - A Quickening (★★★★): Vruchtbare weemoed

Dat de naam Orlando Weeks niet meteen een belletje doet rinkelen, spreekt voor zich. De man was dan ook vooral bekend als…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.