Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Yumi Zouma – “Southwark”

Voor een band die zo dromerig en nostalgisch klinkt als Yumi Zouma, is het straf dat veel van hun nummers tot stand komen door het doorsturen van bestanden. Met leden uit verschillende hoeken van de wereld (Nieuw-Zeeland, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten) blijkt die tactiek echter duidelijk goed te werken en een sound op te leveren die zeker het ontdekken waard is. Na een fijne poptrilogie van ep’s kregen we vorig jaar het gelukzalig elektronische “Bruise” te horen, gevolgd door iets dat er te veel op leek. Met “Cool For a Second” streek de letterlijke wereldgroep de plooien weer glad en ook “Southwark” is een song die gevoelige snaren raakt, bespeelt en breekt.

“Southwark” heeft een bedenkelijk introotje. Het lijkt erop dat de song te standaard zal uitdraaien, maar die kritiek blijkt in het niets te verdwijnen eenmaal de strofe ingezet wordt door dat zachte stemgeluid. Vanaf dan zijn we er alweer zeker van dat we er niet zonder kleerscheuren vanaf zullen komen. Yumi Zouma heeft weer een karrenvracht aan oprechte emoties kunnen verzamelen, die ze nu zomaar even in drie minuten over ons heen laten komen alsof dat allemaal maar normaal is. De band kan origineler, maar wie zijn wij om te klagen wanneer we hier zelf met een emotie-opwelling opgescheept zitten door “Southwark”?

Op 13 maart verschijnt Yumi Zouma’s album Truth or Consequences.

Facebook

 

 

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
InstagramLiveRecensies

Rock Werchter 2022 (Festivaldag 1): Uitgeregend, maar niet uitgeteld

Het gras van de Werchterse weide was twee zomers lang groener dan ooit, maar gisteren mocht ze eindelijk weer overrompeld worden door…
Features

Twaalf tips voor een geslaagd Rock Werchter!

We hebben er heel lang op moeten wachten, maar sinds kort keerde de heilige weide van Werchter weer terug naar zijn vertrouwde…
LiveRecensies

Yumi Zouma @ Botanique (Witloof Bar): Speelse charme

Aankomende festivalzomer heeft heel wat interessants te bieden, van grote mainstream kleppers tot heel wat minder bekende, maar minstens even fijne indiebands….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.