Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The 1975 – “The Birthday Party”

The 1975 is zonder twijfel één van de meest vooruitstrevende bands van het afgelopen decennium. Zeker de laatste tijd, want hun vorige album A Brief Inquiry Into Online Relationships is nog niet koud, of de volgende plaat ligt al klaar. Nu ja, klaarliggen… Het ging blijkbaar toch allemaal wat te snel, want de release van Notes On A Conditional Form en de bijbehorende tour werden al uitgesteld. Gelukkig is er geen reden tot paniek, want met 22 nummers heeft de band materiaal genoeg om zo nu en dan eens een single de wereld in te sturen. Doordat we op regelmatige basis nieuwe muziek krijgen van de Britten, konden we ons al een beeld vormen van hoe album nummer vier zou gaan klinken. Het enige wat we echter wijzer zijn geworden, is dat er geen muzikale rode draad door het album lijkt te hangen. Zo kregen we met “Me & You Together Song” onlangs nog een poppy liefdesliedje te horen, maar blinkt “Frail State Of Mind” uit in elektronica en staat “People” bol van de stevige gitaren. Voor ieder wat wils dus, want ook nu verwachtten we aan de hand van de psychedelische promotievideo’s iets onverwachts.

Zo psychedelisch werd het nummer vooralsnog niet, maar zweverig klinkt het op z’n minst. Een akoestische gitaar zorgt meteen voor een rustgevende sfeer en Matty’s stem komt dat helemaal ten goede. Op “The Birthday Party” lijken folk en lo-fi hand in hand te gaan, terwijl er hier en daar wat elektronische effecten tegen de zang worden aangegooid. Het nummer kabbelt een beetje voort, maar komt nooit tot een echt hoogtepunt. Doordat de single dan nog eens een kleine vijf minuten duurt, dreigt het een beetje saai te worden. Daar kunnen ook de twinkeltjes en saxofoon op het einde geen verandering meer in brengen. Ook deze keer krijgen we dus een volledig andere The 1975 te horen dan voordien. Wat de band doet, doet ze ook deze keer wel goed, maar we hadden er toch wel wat meer van verwacht.

De release van Notes On A Conditional Form werd uitgesteld naar 24 april. De show in de Lotto Arena werd verplaatst naar 9 oktober.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Ontdek nog meer muziek onze Spotify.

2113 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

The 1975 @ Vorst Nationaal: Een driedelige poprock masterclass

Toen een dik decennium geleden de ster van The 1975 in de lucht schoot, was het direct raak. Met singles als “Sex”,…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sundara Karma - "Wishing Well"

Bands met een geheel eigen sound gaan of de geschiedenisboeken in, of verdwijnen in de niche waarin ze de absolute top vormen….
InstagramLiveRecensies

Rock Werchter 2023 (Festivaldag 1): Tussen licht en donker

Rock Werchter 2023 is van start gegaan. Het grootste festival van België laat weer vier dagen van zich horen met muziekgroepen die…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.