FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Eerste lading namen Dranouter met Bazart, Het Zesde Metaal en meer

©CPU – Stijn Verbruggen

Yes! Daar zijn ze dan, de eerste namen voor Dranouter festival op 7, 8, en 9 augustus. We worden getrakteerd op toptalent van eigen bodem. Zo krijgen we in eerste instantie Bazart die zowel hun hits als gloednieuw werk meeneemt naar Dranouter. Ook voor nog lokaler talent Het Zesde Metaal wordt er een plekje op de line up gereserveerd. En voor de fans van urban en rap, krijgen we de Gentse rapper Froze, finalist van de Nieuwe lichting in 2016, en maker van het heerlijke hitje “Witte Wolke”.

Wie het dan liever wat verder wil zoeken, kan terecht bij talent van over het kanaal. De Schotse folkband Talisk, die door de BBC Radio 2 al werd bekroond tot ‘Folk Band of the Year’ zal ten tonele verschijnen, net zoals de Ieren van JigJam. Zij combineren traditionele Ierse muziek met bluegrass en americana, en vormen het tot een heel nieuw genre, iGrass. Wereldmuziek die nog harder wordt doorgetrokken met de folk legendes The East Pointers, uit Canada. Een deel talent van eigen bodem, en een deel talent wat verder gezocht. Dat zijn de eerste namen van Dranouter Festival. Vorig jaar lokten ze in totaal ongeveer 50.000 bezoekers, laten we hopen dat ze dat dit jaar minstens kunnen evenaren.

Nu wordt het dus uitkijken naar nog meer namen, maar voor wie dit al genoeg is, tickets zijn al beschikbaar via www.festivaldranouter.be.

Related posts
LiveRecensies

Het Zesde Metaal @ Het Depot: Knuffel van gitaren

Begin dit jaar bracht Het Zesde Metaal een zesde album uit; een album dat ze liever niet hoefden te maken. Het Langste…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Unknown Mortal Orchestra, Waxahatchee, Bazart en nog drie nieuwe namen voor Cactusfestival!

We zouden het haast niet voor mogelijk achten, maar Bazart heeft nog nooit eerder op Cactusfestival gestaan. En daar komt binnenkort verandering…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Het Zesde Metaal, Villagers en ise naar Dranouter!

Een jubileum vieren, dat doe je niet elk jaar. Dranouter blaast dit jaar vijftig kaarsjes uit en kondigde eerder al aan dat…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.