Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Skott – “Kodak & Codeine”

Dat Scandinavië de laatste paar jaren al heel wat straffe artiesten heeft gebaard, werd duidelijk sinds de extreem goeie lichting waar onder andere Sigrid en Tove Lo deel van uitmaakten. Skott is ook zo’n straffe Zweedse madam, die rond die periode indrukwekkende muziek maakte. Dat haar nummers redelijk experimenteel waren maakte ze echter niet zo toegankelijk als die van bovenstaande dames. Toch wist de zangeres ons al keer op keer te overtuigen. Nu ze even de tijd heeft genomen om zich te herbronnen en een eigen platenlabel op te richten, is Skott helemaal terug van weggeweest. Op “Bloodhound” beet ze al van zich af, en ook vandaag krijgen we met “Kodak & Codeine” een nummer dat perfect binnen haar eigen wereldje past.

Een donkere beat en af en toe wat lichte belletjes houden “Kodak & Codeine” samen. Op de achtergrond horen we een tikkende tijdbom, die ontploft in de refreinen, want dan nemen de bassen het spel helemaal over. Skott heeft op haar nieuwste exemplaar weer een heel eigen wereldje gecreëerd, waardoor we duizenden jaren terug in de tijd worden gekatapulteerd, tot in de oude Scandinavische mythologie. Zo oud klinkt het geheel in elk geval helemaal niet, want de Zweedse heeft er een vernieuwend popnummer van gemaakt. Dit horen we wel vaker terug op haar nieuw materiaal, want Skott lijkt al dat experimenteren vaarwel te hebben gezegd en nu ook de kaart van de pop getrokken te hebben. Misschien een beetje jammer voor de fans van het eerste uur, maar op deze manier zal de jongedame er ongetwijfeld geraken.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

2113 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Skott - Roses N Guns (★★★★): Glinsterend koninkrijk

Het ziet ernaar uit dat we nog lang niet alle delen van het door Skott gecreëerde universum gezien hebben. Nadat de Zweedse…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Skott - "Hail Mary"

Al jaar en dag betovert de Zweedse Skott ons met haar sprookjesachtige altpopsongs die iedereen onderdompelen in een duistere wereld vol glitter….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Skott - "Once in a While (smile)"

De hoogdagen voor Scandinavische popmuziek lijken voorbij en plots zou je zelfs vergeten wat voor fijne muziek uit de meest noordelijke contreien…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.