Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Cavetown – “Sweet Tooth”

Robin Skinner is nog maar negentien jaar, maar tourt al enkele jaren de hele wereld rond met zijn muzikale project Cavetown. Dat artiesten op zo jonge leeftijd al doorbreken gebeurt tegenwoordig wel vaker, maar Cavetown heeft al vier(!) albums op zijn palmares staan en het vijfde komt er weldra aan. Intussen is de tiener er ook in geslaagd om zo’n drieënhalf miljoen streams per maand op Spotify te verzamelen. Een natuurtalent dus, en wij zijn niet de enige die dat denken. Met zijn vrolijke slaapkamerpop heeft de jongeman al heel wat hitjes gescoord; denk bijvoorbeeld aan het emotionele “Lemon Boy” of het catchy “This Is Home“. Skinner gaat een mooie toekomst tegemoet, want ook het gloednieuwe “Sweet Tooth” is een nummer dat bijzonder makkelijk in je hoofd blijft hangen.

Het nummer start met een rustig gitaartje, maar bouwt langzaamaan op. Er komt een drum bij en de gitaar wordt al wat harder, maar pas in het refrein nestelt het nummer zich vast in je gehoorkanaal. Het zijn de zachte indiepop en de catchy lyrics die het nummer zo aangenaam maken. Daarna valt het weer een beetje stil en bouwt “Sweet Tooth” opnieuw op naar een volgend refrein; zo gaat het nog een tijdje door. In die rustige stukken toont Cavetown zijn gevoelige kant door zowel de instrumenten als de tekst een emotionele touch te geven. Het werd een leuke, en vooral goeie, vierde single van Cavetowns vijfde langspeler Sleepyhead. Als de jongeman zo verdergaat, zal die ongetwijfeld opnieuw een schot in de roos worden.

Sleepyhead verschijnt op 27 maart. Die plaat wordt op 9 maart al aan het Belgische publiek voorgesteld in de Botanique, en op zaterdag 4 juli kan je Cavetown nog eens aan het werk zien op Rock Werchter.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

2091 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Rock Werchter 2023 (Festivaldag 2): Het kot was te klein

Op de tweede dag van Rock Werchter 2023 waren de weergoden het publiek goedgezind. Geen regen tijdens de avond, maar wel een…
2022FeaturesUitgelicht

De 20 mooiste albumhoezen van 2022

Het is bij albums nooit de bedoeling om ‘the book by its cover te judgen’, maar dat is toch precies wat we…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Cavetown - "1994"

Ken je dat gevoel dat je zoveel te doen hebt, dat je werkelijk nooit klaar geraakt? Wel, dan raden we je aan…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.