LiveRecensies

Georgia @ Ancienne Belgique (AB Club): Onewomanshow

©CPU – Chris Stessens

De Britse zangeres Georgia is ervan overtuigd dat muziek mensen samenbrengt en dat kwam ze gisteren in de AB bewijzen. Heel wat mensen waren opgedaagd om de albumvoorstelling van de dertigjarige artieste in levende lijve mee te maken. Afgelopen zomer opende ze Rock Werchter helemaal in haar eentje en met een iets uitgebreidere onewomanshow trekt ze nu door Europa. Op haar nieuwe album Seeking Thrills zoekt ze naar sensatie, en net dat sensatiemoment overheerste ook op het dansbare feestje waarvoor Georgia zorgde.

Het compacte podium van de AB Club was goed gevuld met Georgia’s opstelling van instrumenten, en zo was er haast geen plek voor andere muzikanten naast haar. Dat heeft ze ook niet nodig, want buiten bassen en een simpele backingtrack, zorgt ze helemaal in haar eentje voor de rest. Met “24 Hours” drumde ze er al snel op los en zorgden de stevige bassen voor een extra boost. Niet veel later volgde “Never Let You Go”, een nummer dat alle ingrediënten bevat om een echte dansklassieker te worden. Het pittige nummer was ook live spicy genoeg om voor een intens warm gevoel te zorgen.

Georgia is wat ons betreft op haar best als ze ietwat meer punk in haar nummers steekt. “Ray Guns” of “Feel It” hebben dat speciale ruwere kantje, wat in de AB nog meer tot zijn recht kwam door ietwat spannendere zanglijnen dan in de oorspronkelijke studioversie. Het moet niet altijd perfect en uitgebalanceerd zijn om binnen te komen en dat weet Georgia ook. Zij zocht meermaals het contact met de aanwezigen en gebruikte elke gelegenheid om het overwegend volwassen publiek aan te sporen om wat meer te bewegen en de dansbenen ten strijde te sturen.

Tijdens het maken van het nieuwe album was de Britse ontzettend geïnspireerd door de Berlijnse clubscene, wat ze in haar nummers ook probeert te weerspiegelen. “The Thrill” had duidelijke invloeden uit techno en ook de extra lange versie van “Started Out” liet het energiepeil aanzienlijk stijgen. Uiteraard had haar grootste hit “About Work The Dancefloor” het minst aansporing tot dansen nodig, maar de afsluitende Kate Bush-cover van “Running Up That Hill (A Deal With God)” was toch wel een van de beste momenten van Georgia’s eerste Belgische headlineshow.

Na een bondige vijfenvijftig minuten op het podium, trok de Britse multi-instrumentaliste de coulissen weer in. Ondanks dat ze al twee albums heeft uitgebracht, waarvan we uit haar debuut enkel “Nothing Solution” kregen, was het dus eerder een korte beurt die absoluut naar meer smaakte. Georgia’s hoofddoel tijdens concerten is mensen samenbrengen en gezamenlijk laten dansen. In dat opzet is ze dan ook meer dan geslaagd, want gedanst werd er. De set zat goed in elkaar met op de juiste momenten een uitspatting of een rustiger moment. Een onewomanshow om naar op te kijken!

Setlist:

24 Hours
Ray Guns
Never Let You Go
Feel It
Nothing Solutions
The Thrill
About To Work The Dancefloor
Started Out
Ultimate Sailor
Running Up That Hill (A Deal With God)

1857 posts

About author
aka fantom
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Kid Kapichi @ Ancienne Belgique (AB Club): Rauw & ongestoord

‘Music scene is crazy, bands start up each and every day’; zong Pavement op “Cut Your Hair”. De visionair Stephen Malkmus had…
InstagramLiveRecensies

BLUAI @ Ancienne Belgique (AB Club): Livereputatie kracht bijgezet

Nadat BLUAI in België met Sound Track, Humo’s Rock Rally en De Nieuwe Lichting zowat alle onderscheidingen die er te winnen zijn…
InstagramLiveRecensies

Kim Petras @ Ancienne Belgique (AB): Pop-peepshow met grote stem

De Duitse popster Kim Petras heeft de afgelopen jaren verschillende records verbroken en werd meer dan ooit een popster die internationaal gevierd…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.