Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Mystery Jets – “A Billion Heartbeats”

Fuck it, moeten de leden Mystery Jets gedacht hebben. We hebben al de helft van onze plaat als single uitgebracht; dan de rest ook maar. De release van A Billion Heartbeats moest door een operatie van zanger Blaine Harrison uitgesteld worden van oktober vorig jaar naar begin april, maar intussen is de promotiecyclus weer volop op gang. Drie weken geleden resulteerde dat in “Petty Drone”, en vandaag volgt nog een song, namelijk de titeltrack.

“A Billion Heartbeats” vat het overkoepelend thema van de ernaar genoemde plaat bondig samen. ‘Why does it take a tragedy to make our true colours come out?’, bedenkt zanger Blaine Harrison zich in de eerste strofe, gevolgd door nog heel wat grote vragen over de human condition. De muziek zit dit onderwerp als gegoten; het nummer klinkt groots, maar nooit te vrolijk. De opbouw naar het einde toe—deze keer zelfs inclusief modulatie—zagen we wel aankomen, maar blijft even bevredigend.

Met het nummer zitten we dus niet verveeld, maar met de context wel. Volgens onze berekeningen gaat er aan dit tempo maar een tweetal nummers overblijven wanneer A Billion Heartbeats op 3 april eindelijk verschijnt. We hadden begrip voor het uitstellen van de plaat, maar het shut up and take my money-sentiment begint intussen wel aan te zwellen. “A Billion Heartbeats” is wat ons betreft niet echt singlemateriaal; we hadden er liever in een albumreview een paragraaf aan besteed. Het wordt dan ook tijd dat we die eindelijk kunnen schrijven.

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

12 februari 2020

About Author

Lyra muziek is cool. • luisterlog: last.fm/user/lyramsr


ONE COMMENT ON THIS POST To “Nieuwe single Mystery Jets – “A Billion Heartbeats””

  1. Kenny schreef:

    Dit klinkt bijna zoals de nieuwe van The Strokes zou moeten klinken! Fijne ontdekking !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief