Albums, Recensies

Mighty Oaks – All Things Go (★★★½): Replay aan een kampvuur

Na twee vrijwel succesvolle albums lanceert Mighty Oaks een derde volwaardig album. Traditioneel gezien blijven ze zwemmen in het folkgenre, met hier en daar een ondertoon popmuziek. Je hoort een zekere rode draad in alle songs, al zit er af en toe wel wat verandering in. Over het algemeen liggen de nieuwe platen op eenzelfde lijn. Het drietal vormde zich in begin 2010; op tien jaar hebben ze dus heel wat bereikt. Ian Hooper (VS), Claudio Donzelli (Italië) en Craig Saunders (VK) waren alle drie geïnteresseerd in indierock en folkrock, wat de rode draad verklaart die ze doorheen hun muziek trekken. Na hun albums Howl (2014) en Dreamers (2017), lanceren ze bij deze All Things Go.

De eerste aangekondigde song was dan ook “All Things Go”. Een warm, charmant nummer waarvan het refrein ongetwijfeld blijft hangen. De song evolueert naar iets groots zonder een sprankeltje folk te verliezen. Net zoals “I Need You Know” blijft hangen: het refrein zing je meteen mee.

“Lost Again” kwam als tweede soundtrack voor dit album. Beschreven als een perfecte, gezellige roadtripsong. Op regenachtige dagen langs de open haard is dat meer dan welkom! Zachte gitaarriffs en meerstemmigheid zorgen voor een bepaalde eerlijkheid waar je een warm gevoel van krijgt.

“Fly to You” en “Aileen” zijn de meest romantische songs van All Things Go. Authentieke en zachte klanken leiden je van het begin tot het einde door een intiem pad. Het zijn zeker geen stupid love songs, maar ze zijn mooi en pakkend. Over een hoogtepunt kunnen we hier niet spreken. Het is een zijstraatje van hun traditioneel folkgenre, wat het wel divers maakt.

“Kids” en “Tell Me What You’re Thinking” zijn niet zo memorabel. De groep valt in een bepaald gat waar ze niet uit kunnen klimmen. Wat meer kracht en variatie zouden deze songs meer waarde geven.

Folk met een ondertoon popmuziek kan je vinden in “Forget Tomorrow” en “What You Got”. Dit zijn de ideale festivalsongs, en met een beetje geluk komt dat er deze zomer misschien nog wel van!

De folksfeer blijft doorheen dit album altijd aanwezig; het is aangenaam om naar te luisteren en van te genieten. Mighty Oaks maakt een zekere evolutie door en we zijn benieuwd wat de komende jaren zullen geven. Het album is geslaagd, de songs blijven hangen en de romantische draai eraan maken het waard om naar te luisteren.

Het indiefolktrio start vanaf 17 februari met haar tour, klaar om al hun singles te presenteren aan de fans. Ook op 26 februari mogen we genieten van deze band, want dan spelen ze in de Club van de Ancienne Belgique.

Facebook  / Twitter 

Volg ons op Spotify voor meer nieuwe muziek!

8 februari 2020

About Author

Rune Carremans


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief