Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single IBE – “Perfect Storm”

© CPU – Nathan Dobbelaere

Het ging in 2019 allemaal als een sneltrein voor Ibe Wuyts. De toen zeventienjarige jongeman won het VTM-programma The Voice Van Vlaanderen en dat leverde hem meer faam op dan al zijn voorgangers samen. De daaropvolgende zomer stond IBE op zowel Rock Werchter als Pukkelpop als Crammerock en een paar maanden later liet hij de Ancienne Belgique op een dag tijd twee keer vollopen. Strafste aan dit alles was misschien dat de jongeman met “Table of Fools” en “Control” slechts twee singles op z’n palmares had staan. De lat ligt dus hoog, maar Ibe houdt de voeten op de grond. Gisterenavond sloeg hij nog de MIA van doorbraak in de wacht en dat viert hij vandaag met zijn derde single “Perfect Storm”.

Op “Perfect Storm” krijgen we een hele andere kant van IBE te horen. Het is nog steeds de piano die een belangrijke rol speelt op de single, maar deze keer gaat de jongeman voor een heerlijk uptempo nummer, waarop stilzitten moeilijk is. Dat wordt meteen duidelijk dankzij een stevige drum. In de refreinen krijgt de piano een poppy twist en horen we Ibe zingen, zoals we hem nog nooit hoorden. Op het einde krijgen we een breakdown, met het nodige geklap en haalt de jongeman nog enkele keren stevig uit met z’n stem. Met “Perfect Storm” bewijst de achttienjarige dat hij veel meer aankan dan we al wisten en heeft hij ongetwijfeld opnieuw een dikke hit te pakken.

IBE speelt op 18 april op Little Waves in Genk, op 26 april in Cactus Brugge, op 3 mei in Het Depot in Leuven en op 9 mei in een uitverkochte Trix.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

2112 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
AlbumsRecensies

IBE - Sweet Love (★★½): Voorspelbare romcommuziek

Wie de afgelopen weken eens op de Spotify-pagina van Vlaanderens bekendste Ibe keek, zag dat er daar acht nummers stonden te blinken….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single IBE - "Home" (feat. Emily Burns)

Dat Ibe Wuyts anno 2022 helemaal niet meer dat mannetje achter zijn piano is, bewees hij afgelopen weekend nog op Pukkelpop. Met…
InstagramLiveRecensies

Pukkelpop 2022 (Festivaldag 3): Lekker blijven hangen

Het was mooi weer op de zaterdag, zo mooi dat de organisatie tegen de avond zelfs het bordje uitverkocht mocht bovenhalen. De…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.