Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Raveena – “Headaches”

De New Yorkse Raveena kan wel eens het boegbeeld van zeemzoeterigheid worden. Verleden jaar releasete ze haar debuutplaat Lucid, maar ondanks die naam bleef er van de mogelijkheid tot helder nadenken niet veel meer over. Haar songs zijn namelijk ferme lipbijters, die weliswaar af en toe iets meer pit kunnen gebruiken om de variatie erin te houden. Hoe dan ook, met “Headaches” is er een nieuwe single die zelfs de neiging creëert om een heuse datingplek te maken van onze commentsectie. Zeer overtuigend dus.

‘So sweet it could kill ya’, zingt Raveena en daarmee is de review voor deze nieuwe single eigenlijk al geschreven. Het tempo ligt laag, de sensualiteit hoog en van hoofdpijn is er allesbehalve sprake in deze ode aan de homoseksualiteit. “Headaches” is als het openen van de doos van Pandora, maar dan in een versie waarbij enkel erotiek, wulpsheid en verwanten uit de doos ontsnappen om de aarde te beheersen. De eerste helft van het nummer is dan ook zo zwoel en spannend als de eerste dagen of weken verliefdheid. Van van kop tot teen word je opgeslorpt in een pastelkleurige bubbel, die hier vorm krijgt in de bijhorende, romantische clip die bijna het woord kortfilm waard is. Om er nog een klets oprechtheid tegenaan te gooien en het gevoel van gemis nog wat extra te doen opflakkeren, krijgt de honingzoete r&b een meeslepende indie-outro. Pfoeh.

Raveena verovert harten. Suggesties voor goede titels van de gloednieuwe Dansende Beren liefdesrubriek zijn dus zeker welkom. Stuur ons gerust een gele briefkaart.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

King Krule – Space Heavy (★★★★): Requiem voor een gebroken hart

Archy Marshall maakt al jaren muziek onder verschillende namen: Zoo Kid, King Krule en zijn eigen naam. Niet veel artiesten hebben er…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Raveena - "Tweety"

De New Yorkse prinses van de zeemzoete r&b heet al een tijdje Raveena. Sinds haar debuutalbum Lucid in 2019, wikkelde ze de…
AlbumsRecensies

Albumreviews: Beire Kort #16

Iedere week worden we om de oren geslagen met nieuwe albums. Omdat het moeilijk is om elke plaat zijn eigen review te…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.