Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Lip Service – “Can’t Have It All”

Vandaag verschijnt Lip Service meer dan theatraal op het toneel met nieuwe single “Can’t Have It All”. Als een van die bandjes die al even rondhuppelt in de Belgische muziekvallei, steken ze er vooral op vlak van experimenteren duidelijk uit. Dit door het eigenzinnig in elkaar foefelen van het huisarsenaal aan contrasterende elementen: of het nu gaat over de onverwachte uitschieters in de brede vocalen van de zanger of de pralinedoos vol willekeurige klankjes die we doorheen hun sound mogen proeven: we staan altijd voor een koekenkast vol wondere verassingen. Niet vreemd dan dat ze soms een van hun leden, toetsenist Matthijs Steels, uitlenen aan Shht.

Het nummer zet zich in met de omnipresente bas van Hannah Cornelus, waarop gauw een bombardement aan funky geluidjes wordt gesmeten. Dit niet klungelig of ongepast, maar strategisch afgebakend en in elkaar geknutseld. Deze lijn trekt zich doorheen het volledige nummer door onder begeleiding van de houvaste ritmiek van drummer Roel Delplancke. We kennen amper een stilte voor de storm wanneer er naar het einde toe een artisanale bereiding wordt bekokstoofd. We horen een gitaar die snerend scheuren wil, een synth van Steels die vol jolijt noise roept waarna plots deze chaos rustig slapen gaat.

‘I’ve got lots in store,’ en dat is ook zo. Na dit eerste nummer uit nieuwe ep Plot Twist wachten we watertandend op meer. De EP staat de twaalfde februari uit te komen, gepaard met een albumreleaseshow in de Charlatan te Gent.

87 posts

About author
Streep™
Articles
Related posts
LiveRecensies

Bumble B. Boy @ Charlatan: Rammelen met de korven

Bumble B. Boy is de artiestennaam van Nederlander Tom Harden. Afgelopen zomer maakte het project van de man naam op verschillende Nederlandse…
InstagramLiveRecensies

Ploegendienst @ Charlatan: Overdrukventiel

Het is woensdag 24 januari 2024 en we begeven ons in Gent om een avondje alles kort en klein te trappen in…
LiveRecensies

Badlands @ Vlasmarkt: De Vlasmarkt herwonnen

Gisterenavond konden we op verschillende locaties in Gent ons laten meeslepen door stevige gitaren. Maar liefst zeventien bands, zowel uit het Verenigd…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.