Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Noel Gallagher’s High Flying Birds – “Blue Moon Rising”

Na zijn laatste ep This Is The Place, die in september goed in de smaak viel, komt Noel Gallagher’s High Flying Birds met “Blue Moon Rising”. Dat is de eerste single van een nieuwe ep die dezelfde naam draagt en uitkomt op 6 maart. Wat ons vooral opvalt aan de timing? Morgen brengt broederlijke wederhelft Liam waarschijnlijk nieuwe muziek uit, en net vandaag dropt Noel geheel onverwacht deze single. Van aandacht afsnoepen gesproken… De laatste tijd komen de broers klaarblijkelijk altijd op exact hetzelfde moment naar buiten met iets nieuws. Je zou denken dat volwassenheid met de jaren komt, maar of de Gallagher broers dat ooit zullen zijn, valt nog af te wachten.

‘You make me feel electric’, zingt Noel Gallagher in “Blue Moon Rising”. Maar om heel eerlijk te zijn, de elektriciteit is ver te zoeken. En welke richting ze met dit nummer proberen uit te gaan, is ook een vraagteken. Heel het nummer is oppervlakkig. Er zit geen diepte in, noch op melodisch, noch op tekstueel vlak. Een neurotische baslijn waarbij de verbeelding ver te zoeken is, de bedeesde zang, het mystieke sfeertje dat rond het nummer hangt… Noel Gallagher probeert misschien toch iets té hard de experimentele toer op te gaan met deze single. Veel rock ‘n’ roll is niet aanwezig, terwijl dat normaal gezien hetgene is waar deze groep zo goed in zou moeten zijn.

Related posts
InstagramLiveRecensies

Crammerock 2023 (Festivaldag 2): Binnenkoppers à volonté

Deze jaargang van Crammerock werd vrijdag feestelijk op gang getrapt met enkele smakelijke sets van onder meer Miles Kane, Goose en Merol….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Blur - "St. Charles Square"

‘Zit je in het kamp van Oasis of Blur?’ In 1995 zorgde geen muziekvraag voor meer ruzie onder vrienden dan de ‘the…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Noel Gallagher's High Flying Birds - Council Skies (★★★½): Grauw verleden wordt zonnige toekomst

Er gaat de laatste tijd geen dag voorbij zonder dat de geruchten rond een mogelijke reünie van Oasis de kop opsteken. Van…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.