Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single VALENTINO. – “Like I Haven’t Been Killed”

In alternatieve rockbands komen we over het algemeen niet zo snel een sectie koperblazers tegen. De Utrechtse band VALENTINO. is vanaf zijn eerste single in 2017 op zoek naar authenticiteit en vernieuwing, en met een saxofoon en een trompet als vaste onderdelen lukt dat al aardig. Deze instrumenten zijn opvallend, maar lang niet het enige wat de band uniek maakt. De band wordt gedreven door zijn samenstelling: zes totaal verschillende muzikanten met ieder zijn eigen karakter en inspiratie, die allemaal bijdragen aan het authentieke geluid van VALENTINO.

Met de nieuwe single “Like I Haven’t Been Killed” gaat de band een melancholische, poëtische kant op. Met de rustige, lichte coupletten en de bijna gesproken lyrics lijkt het nummer wat invloeden uit slacker rocknummers te hebben opgevangen. In de refreinen neemt het nummer een zwaardere wending die in contrast staat met de rust in de strofes. Dit vollere geluid wordt heel subtiel gekleurd door de koperblazers, die pas vanaf de bridge steeds meer naar de voorgrond treden en het nummer in volle glorie afsluiten.

De vertederende videoclip onderstreept het poëtische, eerlijke en kwetsbare karakter van de single. We zien frontman Stijn Grul met een gebroken hart door een onbereikbare liefde. Hoewel hij weet dat zijn liefde onbeantwoord zal blijven, heeft hij toch hoop. Hij blijft bang maar geduldig wachten op een kans. De contrasten in de muziek sluiten hier perfect op aan, waardoor de boodschap van het nummer zeker binnenkomt.

De volgende ep van VALENTINO. verschijnt op 14 maart.

Facebook / Instagram

Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Twin Atlantic - "Get Out"

Schotland is niet alleen het land van doedelzakken en kilts, maar ook de thuisbasis van Twin Atlantic. De vierkoppige groep kwam voor…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Imagine Dragons - "Eyes Closed"

Al zestien jaar maakt het Amerikaanse viertal dat zichzelf Imagine Dragons noemt muziek. Over hun werk wordt wel eens lacherig gedaan, want…
LiveRecensies

Ways Around Festival 2024 (Dag 2): Alternatief muziekfeest

De tweede dag van het Ways Around Festival ging door in RESET. In een vorig leven was dit gebouw het hoofdkantoor van…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.