Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Absynthe Minded – “Hell Hole”

Later dit jaar komt Absynthe Minded met Riddle of the Sphinx, inmiddels hun zevende plaat. De groep was lang een vaste waarde van het Vlaams muzieklandschap, maar besloot in 2015 er een punt achter te zetten. Lang duurde die split echter niet, want twee jaar later al verscheen Jungle Eyes, opgenomen met een geheel vernieuwde band. Echt onder de indruk waren we niet van die plaat, en op basis van het wat lauwe “Mixing the Medicine” lagen onze verwachtingen voor Riddle of the Sphinx ook niet bepaald torenhoog.

Gelukkig kan “Hell Hole”, inmiddels de derde single, ons wel boeien. Het nummer valt met de deur in huis met een tegen hiphop aanleunende beat met staccato gitaren, die de basis vormt voor Bert Ostyns subtiel geharmoniseerde zang. Het nummer duurt nog geen drie minuten en houdt het bij het essentiële; strofes en refreinen wisselen elkaar af, met af en toe een smaakvol stukje gitaarsolo. Ook het oosters melodietje dat door het nummer heen te horen is is een leuke toevoeging, en is een stuk beter in de muziek verwerkt dan “Mixing the Medicine” dat deed.

De hoogdagen van Absynthe Minded lijken intussen al even achter de rug, maar met “Hell Hole” bewijst de groep dat ze nog steeds hun geluid kunnen vernieuwen. Wanneer Riddle of the Sphinx uitkomt is nog niet duidelijk, maar we hopen er alvast meer van dit op terug te vinden.

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

193 posts

About author
Articles
Related posts
LiveRecensies

Absynthe Minded @ Wilde Westen (De Kreun): Welkom op planeet Absynthe Minded

Met het nog maar recent uitgebrachte album Sunday Painter touren Bert Ostyn en de zijnen doorheen België. De indiepopgroep Absynthe Minded leunt…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Absynthe Minded – Sunday Painter (★★★): Zondagse lichtvoetigheid

Het is al van 2005 geleden dat de Belgische band Absynthe Minded haar hit “My Heroics, Part One” op de wereld losliet….
InstagramLiveRecensies

Crammerock 2023 (Festivaldag 2): Binnenkoppers à volonté

Deze jaargang van Crammerock werd vrijdag feestelijk op gang getrapt met enkele smakelijke sets van onder meer Miles Kane, Goose en Merol….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.