Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single sleepmakeswaves – “cascades”

sleepmakeswaves is wat ons betreft een van de meest veelbelovende bands in de nieuwe garde van de postrock. Hoewel dat genre door critici al meermaals dood is verklaard, hebben deze Australiërs al even vaak succesvol bewezen dat innovatie nog mogelijk is. Intussen heeft de groep al drie langspelers onder de arm, met Love of Cartography uit 2014 als uitschieter, maar op nieuw werk is het al drie jaar wachten. Daar komt binnenkort eindelijk verandering in: sleepmakeswaves komt dit jaar niet met een gewone plaat, maar met een trilogie van ep’s, die elk een distincte nieuwe weg zouden tentoonstellen. We zijn alvast geïntrigeerd door het concept en eerste single “cascades” zet dat gevoel kracht bij.

De sound van “cascades” is iets rauwer dan wat we hoorden op Made of Breath Only, maar tegelijk ook dromeriger. De spaarzame ambientintro neemt zijn tijd om over te gaan in een kalme beat. Alsnog staat de song bol van de sterke riffs, met name in het explosieve middenstuk. De groep laat zich ruim beïnvloeden door shoegaze, wat nog verder benadrukt wordt door de in galm gedrenkte zang die in het laatste derde opduikt. Die zang doet ons overigens ook aan een moderne reboot van het vroege Sigur Rós-werk denken, wat alleen maar een compliment kan zijn.

Hoewel we over het algemeen meer fan zijn van het zwaardere werk van deze groep kan ook “cascades” probleemloos boeien. We kijken dan ook uit naar wat deze drie nieuwe ep’s te bieden zullen hebben. De eerste heet No Safe Place en verschijnt in februari.

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

158 posts

About author
muziek is fijn. • luisterlog: last.fm/user/lyramsr
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

sleepmakeswaves – these are not your dreams (★★★½): Gewaagd avontuur

sleepmakeswaves heeft hun ontstaan te danken aan een bericht op Myspace. In een tijd lang voordat het inmiddels vergane socialemediaplatform erin slaagde…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.