Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Willy Organ – “Diep in de Ravijn”

Eens was er Frans Bauer. Dan was er Gestapo Knallmusik. Nu is de beurt aan Willy Organ, de Homo Musicus uit Ieper die de lijn tussen schlager en disco, ironie en ernst, underdog en muzikaal Wunderkind met de grootste zorgvuldigheid bewandelt.

In zijn meeste recente release “Diep in de Ravijn” vertelt Willy ons het verhaal van wat enkel kan alluderen naar het dramatische einde van een tragische relatie. De katharsis (men moet Organ’s poëzie benoemen met termen uit het juiste genre, i.e. Griekse epiek) zingt hij ons vol overtuiging toe: ‘Het leven is een donker bos, vol afschuw en venijn. Maar op de berg laat ik jouw rolstoel los en je valt, je valt, je valt, diep in de ravijn.’ Zoals steeds wordt het nummer begeleid met een videoclip, die bovenop de nauwgezette (en zeer catchy) compositie van synths en beats een extra laag betekenis toevoegt aan een reeds complex nummer. Willy wandelt met een koffer door een landschap van rottend vlees, draagt een t-shirt met een hindoeïstische godheid erop en danst met twee zwevende farao-hoofden. Wij zijn er nog niet helemaal uit wat deze mystiek nu juist betekent, maar zijn er zeker van dat het iets heel spiritueel en transcendentaal moet zijn.

“Diep in de Ravijn” is reeds Willy Organ’s dertiende singletje. Het wachten op een volledig album doen we met steeds minder geduld, doch begrip voor het harde werk dat vereist wordt bij het dragen van de volledige Vlaamse muziekindustrie op slechts een enkel paar schouders. De debuutplaat zou er zomaar sneller kunnen aankomen dan je denkt, op Record Store Day bijvoorbeeld.

Facebook / Youtube

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Willy Organ - "Eindeloos Nabij"

Er zijn weinig manieren om de mooiste dagen van het jaar nog wat meer op te smukken, maar Willy Organ doet toch…
LiveRecensies

Sophie Straat @ De Casino: Zangeres met een naam

Terwijl de rechts-populistische Geert Wilders de Tweede Kamerverkiezingen domineerde, blijft Sophie Straat zelfverzekerd op de barricades staan. In plaats van maatschappelijke problemen…
LiveRecensies

Backyard Festival 2023: Muzikale hittegolf

September wordt in de muziekwereld traditioneel gezien als de overgangsmaand tussen het buiten- en het binnenprogramma. De poppodiums openen weer hun deuren,…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.