Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingles Nautilux – “Malaise” & “Prophétie”

Door de digitalisering en innovatie van de afgelopen twintig jaar, valt het op dat er steeds meer DIY-projecten het levenslicht zien. Het Brusselse duo Nautilux is nog groen achter de oren wat het uitbrengen van muziek betreft, maar we zien een mooie toekomst voor dit jonge project. Lionel en Jim Bones brachten vandaag niet één, maar meteen twee singles uit om zich aan de wereld voor te stellen.

De eerste single “Malaise” begint nog rustig, maar van zodra de beat dropt en we eerste zanglijn horen, merken we dat het nummer goed in elkaar zit. De autotune is goed afgestemd en op vlak van productie laten de twee heren geen steek vallen. Ondanks dat de tekst best cliché is, komt het geheel door de leuke sounds toch origineel over.

“Prophétie” klinkt op verschillende vlakken anders, maar kent ook een paar gelijkenissen met “Malaise”. Deze keer blijft het langer een beetje dromerig en zweverig, maar stevent Nautilux af op een uitmuntende slotfase met een extra dosis inleving. Het nummer kunnen we best omschrijven als een mix tussen Post Malone, Tame Impala en Daft Punk, maar dan geheel in het Frans. Coole eerste tracks!

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1856 posts

About author
aka fantom
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Morgan - "Malaise"

Voor wie het Brusselse rapduo Le 77 al een tijdje volgt, zal Morgan zeker geen onbekende zijn. Hier en daar verzorgde hij…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Nautilux - "Syd"

Urbanmuziek lijkt nog iets te vaak vast te zitten in hokjes die door de scene zelf werden gecreëerd. Het Brusselse duo Nautilux…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.