Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Thundercat ft. Steve Lacy & Steve Arrington – “Black Qualls”

Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Thundercat ft. Steve Lacy & Steve Arrington – “Black Qualls”

Wonderbassist Thundercat werd de laatste jaren steevast geassocieerd met grote namen als Kendrick Lamar, Flying Lotus, Erykah Badu en Kamasi Washington, maar heeft ook een succesvolle solocarrière uitgebouwd. In 2017 bracht hij nog het eclectische en absurde Drunk uit, een album dat bezaaid was met knotsgekke ideeën en veel gastmuzikanten. Op 3 april kunnen we meer van dat verwachten, want dan verschijnt zijn nieuwe plaat It Is What It Is via Brainfeeder. Op het album zijn bijdrages van Ty Dolla $ign, Childish Gambino, Lil B, Kamasi Washington, BADBADNOTGOOD, Louis Cole en Zack Fox te horen, maar ook van Steve Lacy en Steve Arrington. Die twee spelen een sleutelrol op de single “Black Qualls”.

“Black Qualls” klinkt op-en-top Thundercat: funky, zwoel en bezaaid met speelse baslijnen. Toch bevat het nummer helaas niet dezelfde punch of aanstekelijkheid die we op ouder werk als “Friend Zone”, “Them Changes” en het recentere “King of the Hill” te horen kregen. De al zwoele sound van Thundercat wordt deze keer aangevuld met de dromerige gitaarakkoorden van The Internet-gitarist Steve Lacy en ietwat belabberde vocals van Steve Arrington, spilfiguur in de funkband Slave. Hoewel deze muzikanten afzonderlijk sterk zijn, lijkt deze formatie te verdrinken in het gezapige en de vergeetbaarheid. Het feit dat deze single nogal troebel gemixt is, maakt het er niet beter op. Hopelijk is de rest op It Is What It Is beter.

Volg ons op Spotify voor meer nieuwe muziek.

Related posts
2023FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2023

Voordat we het nieuwe jaar ingaan, hebben we nog enkele eindejaarslijstjes voor te stellen. Nadat we al de beste albums, ep’s, debuten…
2023FeaturesInstagram

De beste concertfoto’s van 2023 volgens onze fotografen

Zoals we eerder al aangaven bij de mooiste albumhoezen van 2023: het visuele is bij muziek minstens even belangrijk als de klank….
InstagramLiveRecensies

Pukkelpop 2023 (Festivaldag 3): Van mysterie naar hysterie

De derde dag van Pukkelpop begon nogal wisselvallig door de regen en dat liet iedereen plots een klein beetje panikeren. Gelukkig klaarde…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.