Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single feelswithcaps – “Bits & Pieces”

Opmonterende popmuziek op een bedje van synths en met die heerlijk typische Noordse klank à la Robyn of Sigrid, je vindt het allemaal bij feelswithcaps. De Finnen hebben een groot arsenaal aan catchy deuntjes, die ze intussen al sinds 2016 op ons afvuren. Verleden jaar bracht het drietal de ep Absence, Pt. 1 uit met knallende dansplaatjes als “Powder” en “Drains” en dit jaar zit het tweede deel eraan te komen. Met “Bits & Pieces” als leadsingle lijkt er ons nog maar weinig fout te kunnen lopen voor Absence, Pt. 2.

Aanvankelijk lijkt “Bits & Pieces” absoluut geen lachertje; de band creëert een mysterieuze atmosfeer met intrigerende beats en een waas van reverb. Een felle start, die plotsklaps overgaat in een oorwurm van een poprefrein. Het contrast slaat in als een bom en maakt dat we er maar niet genoeg van kunnen krijgen. Net als Noords getinte pop beleeft duistere pop hoogdagen, dus waarom niet gewoon deze twee klanken samengooien in een nummer? De bedenkelijke uitspraak in de volksmond dat alles wat apart goed smaakt ook samen perfect te verorberen valt, gaat hier duidelijk wel op, en hoe! Feelswithcaps heeft het tactisch aangepakt, want “Bits & Pieces” laat ons niet meer los.

FacebookInstagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single feelswithcaps - "Powder"

Pop uit Noordse contreien doet het allesbehalve slecht; denk maar aan Sigrid, Tove Lo of Robyn, om maar enkele voorbeelden te noemen….
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single feelswithcaps - "Drains"

Noordse pop is aan een terechte opmars bezig, en ook het Finse feelswithcaps is thuis in het opmonterende genre. Het drietal verdrinkt…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.