Features, Wedstrijden

Vier tips voor De Roma + Tickets te winnen

© CPU – Fleur De Backer

Ook De Roma is klaar om in 2020 weer het neusje van de zalm voor te schotelen voor de concertliefhebbers. Zo is het seizoen daar al redelijk vroeg begonnen en staat er nog heel wat moois op het programma, voor ieder wat wils. We pikten vier acts uit waarvoor we tickets kunnen weggeven. Hoe je ze wint, ontdek je op het eind van dit artikel.

Penguin Café – 16/01

Penguin Café is een van die mysterieuze bands die maar zelden enige aandacht weet op te eisen. De groep, een doorstart van het voormalige Penguin Café Orchestra – in een ver verleden ooit opgericht uit de koortsdromen na een voedselvergiftiging – brengt muziek die op geen enkele sound of genre vast te pinnen is. Te situeren ergens in het braakliggende terrein tussen postmodern en hedendaags klassiek met heel wat invloeden uit folk, jazz, blues en wereldmuziek, aangelengd met een fikse portie wereldmuziek. Tussen pakweg Kraftwerk en Schubert, zeg maar. Bovendien treedt deze veelkoppige band maar relatief zelden op in onze contreien. Kortom: dit is waarlijk dé ideale gelegenheid om eindelijk eens kennis te maken met een legendarische band die al die jaren in de schaduw van alle heisa prachtplaten als The Imperfect Sea en Handfuls Of Night zit te maken. Penguin Café is een veilige thuishaven, voor het plezier, een glimlach en voor wondermooie muziek. Welkom!

The Mystery Lights – 24/01

The Mystery Lights wordt wel eens de spannendste hedendaagse garageband van New York genoemd, een titel die ze de afgelopen jaren hebben verdiend. Ze maken muziek uit een vervlogen tijd en toch weten ze cool en strak te klinken. Vorig jaar bracht de groep hun sublieme album Too Much Tension uit, waarop ze laten blijken dat ze het nog steeds het liefst ruw en rauw hebben. In september speelden ze nog een heel vermakelijke set op Leffingeleuren en dat komen ze in een aantal weken nog eens overdoen in de Foyer van De Roma.

Ottla – 01/02

Ottla is wellicht een van België’s meest gewaardeerde bands. Het project rond instigator Bert Dockx zorgde als een wervelwind (een “Stofwolk”?) voor heel wat positieve reviews en commentaren. Volstrekt terecht, overigens. Want hun debuut zit vol vrije jazz. Heel puur, heel ongetemd. Zoals musici in hun allerbeste doen wel eens voorhebben. Gewoon de muziek de vrije teugels geven en zien wat het geeft. Een heel eigen groep, met een heel eigen klank en dito richting, zo stelt Dockx. Heel spontane composities dus, met veel tomeloze intuïtie en buikgevoel. Een hemels muzikaal project dat je dus eigenlijk niet zomaar aan je kan laten voorbijgaan. Dwars, maar altijd even artistiek integer en oprecht.

Angel Olsen – 07/02

Vorig jaar kwam de Amerikaanse Angel Olsen met een nieuwe plaat. Met haar nieuwe album is de zangeres aardig wat van sound veranderd, maar het kon ons smaken. All Mirrors kreeg net geen vijf sterren, wat betekent dat het een zeer sterk album is. Olsen maakt niet alleen straffe muziek, maar heeft ook een krachtige stem die ze goed weet te gebruiken. Naast een fantastisch vierde album heeft de Amerikaanse nog drie platen, waar ook een hoop sterke nummers op terug te vinden zijn. Angel Olsen is een aanrader voor iedereen die dergelijke indrukwekkende muziek weet te waarderen en houdt van een vrouw met pit.

We geven duotickets weg voor elk van deze concerten. Daarvoor moet je natuurlijk iets doen: je stuurt een screenshot met bewijs dat je onze Facebookpagina leuk vindt en/of Instagram volgt naar wedstrijd@dansendeberen.be samen met een antwoord op volgende vraag: In welke stad is Angel Olsen geboren?. Vermeld hierbij zeker het concert naar keuze als onderwerp en vergeet ook je gegevens niet. Veel succes en tot in De Roma!

14 januari 2020

About Author

Niels Bruwier Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief